Skip to main content

Δ. Παπαστεργίου: Ψηλά στην ατζέντα η συνέχιση της ψηφιοποίησης του δημοσίου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Με χρήση και των νέων τεχνολογιών.

Αποφασισμένος να συνεχίσει την ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα, ενισχύοντας περαιτέρω το έργο που έχει γίνει από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, είναι ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως είπε ο νέος υπουργός, «μεταγραφή» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου και παρουσία του υπηρεσιακού υπουργού, Σωκράτη Κάτσικα, εν είδει χιούμορ, «ευτυχώς δεν πρόλαβαν να τα κάνουν όλα».

Σημείωσε ότι περισσότερα θα ειπωθούν κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή και πρόσθεσε ότι στόχος είναι ακόμα να διερευνηθεί πως οι νέες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δημόσια διοίκηση ώστε να τη βελτιώσουν.

Ο κ. Παπαστεργίου έκανε επίσης αναφορά στο μείζον θέμα της κυβερνοασφάλειας, λέγοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα, στην ανάγκη να γίνει η ψηφιοποίηση στις μεταβιβάσεις των ακινήτων, καθώς και στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης στην υγεία.

Πρόσθεσε πως θεωρεί ως πολύ σημαντικό έργο αυτό για τις «Έξυπνες Πόλεις» που βρίσκεται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Άλλωστε, προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γνωρίζει πόσο σημαντικές είναι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη λειτουργία των πόλεων.

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σημείωσε πως ο πήχης στο εν λόγω υπουργείο είναι ψηλά και κατέληξε λέγοντας «λίγα λόγια και πολλή δουλειά και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Το βιογραφικό του