Skip to main content

Γ. Μοσχονάς στο Naftemporiki TV: Η Ν.Δ. έθεσε σαν κεντρικό στόχο τη σταθερότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τεκμηρίωσε με αξιοπιστία την αλλαγή

Τι ανάφερε για τις εκλογές ο καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου Γεράσιμος Μοσχονάς, μιλώντας στο Naftemporiki TV.

«Συνολικά έχουμε μια εξασθένιση της αριστεράς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου Γεράσιμος Μοσχονάς, μιλώντας τη Δευτέρα στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «12:00-14:00» με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο. Όπως τόνισε, υπάρχει μια παγιωμένη στροφή εδώ και αρκετά χρόνια στην άκρα δεξιά.

Στη συνέχεια ο κ. Μοσχονάς σχολίασε πως «ήταν απολύτως αναμενόμενο φαινόμενο η νίκη της Ν.Δ., το ενδιαφέρον είναι ότι η ΝΔ αύξησε το ποσοστό της και η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι μια ειδική εθνική τάση». Όπως τόνισε, «στην Ελλάδα κέρδισε ο καλύτερος, αυτός που οι ψηφοφόροι θεωρούσαν καλύτερο, η ΝΔ και εκείνη υπέστη πλήγματα σε διάφορες φάσεις της κυβερνητικής της θητείας, ωστόσο οι ψηφοφόροι επιλέγουν ανάμεσα σε κάποιον και σε κάποιον άλλο, η ΝΔ στα μάτια των ψηφοφόρων είναι πολύ καλύτερη από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος ο κ. Μοσχονάς σημείωσε πως «η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια από τις χειρότερες της μεταπολίτευσης, είχε ένα πλήγμα εικόνας, η αναξιοπιστία και η αναποτελεσματικότητα του σύμφωνα με τις έρευνες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αυτά που έπρεπε για να μειώσει την διάσταση αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανόησε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε έναν άλλο κύκλο, οι πολίτες έχουν κουραστεί από την κρίση, η ΝΔ έθεσε σαν κεντρικό στόχο τη σταθερότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αλλαγή αλλά δεν προσδιόρισε με σαφήνεια το ποια θα είναι αυτή η αλλαγή, ήταν μια εύκολη αντιπολίτευση, δεν καθησύχαζε τον πολίτη, η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλά θετικά, δεν τεκμηρίωσε όμως με αξιοπιστία και σοβαρότητα την αλλαγή» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ακόμα δεν έχει ξετυλιχτεί η προεκλογική εκστρατεία, η ανατροπή για το ΠΑΣΟΚ είναι δύσκολη αλλά θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός για όλα, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί όχι από το ΠΑΣΟΚ».