Skip to main content

Γ. Κουμουτσάκος, Χρ. Σπίρτζης, Ευ. Λιακούλη στο Naftemporiki TV: Πώς αποτιμούν το αποτέλεσμα των εκλογών

Τι είπαν στο Naftemporiki TV για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Γ. Κουμουτσάκος, ο Χρ. Σπίρτζης και η Ευ. Λιακούλη

Στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV μίλησαν για το αποτέλεσμα των εκλογών ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «έλεγα πως η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μεγάλωνε στον δρόμο προς τις κάλπες, ήταν δεδομένο το παράδοξο αυτής της εκλογής που ήταν η ύπαρξη μιας μόνο εναλλακτικής λύσης για την διακυβέρνηση της χώρας, από την αντιπολίτευση έπαιρνες θεωρίες και σενάρια διακυβέρνησης, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να απαντήσει πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, ο παράγοντας Κατρούγκαλος ώθησε πολλούς ελευθέρους επαγγελματίες στη ΝΔ και υπήρχε μια εμμονική πολιτική εναντίον προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, όπως επίσης και τα πρόσωπα, δεν υπήρξαν καινούργια πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αισθανόμαστε χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη, είναι μια περίοδος που οι κρίσεις θα είναι κανονικότητα».

Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως «το αποτέλεσμα δεν το περίμενε κανείς, ούτε η Ν.Δ., ούτε εμείς, ούτε είχαμε τέτοια δείγματα, δεν έγινε συζήτηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που επέβαλε την θεματολογία, μείναμε σε μια πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας που δεν είχε αποδέκτη γιατί κανένα άλλο κόμμα του δημοκρατικού τόξου δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό. Στη δεξιά πολυκατοικία είχαμε πολύ λίγα κόμματα και ο κόσμος εκφράστηκε μέσω της Ν.Δ., σε αντίθεση με τον προοδευτικό κόσμο που υπήρξαν πάνω από 15 ψηφοδέλτια, είχαμε ισχυρή ανανέωση στα στελέχη μας, η Ν.Δ. είχε κομματικά ψηφοδέλτια».

Η κ. Λιακούλη ανέφερε πως «να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τόσο θράσος λες και δεν μεσολάβησε η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, πριν τις εκλογές σας έφταιγαν οι δημοσκοπήσεις, τελικά εσείς δημιουργούσατε όλα τα ζητήματα στην κοινωνία και στρώσατε το χαλί για την επέλαση του κ. Μητσοτάκη, δεν βλέπετε την ευθύνη σας την ιστορική για τον προοδευτικό χώρο και την κατάρρευσή σας. Εσείς αγκαλιαστήκατε με τον κ. Καμμένο και τον κ. Αντώναρο, γίνατε χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Το μεγάλο διακύβευμα για εμάς, την προοδευτική παράταξη, είναι να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμα μας που αφορά όλο τον ελληνικό λαό, αυτή την προοδευτική πρόταση θα την φέρουμε στο επίπεδο της ουσίας, καλούμε τους πάντες που πίστεψαν στις ψεύτικες ελπίδες να γυρίσουν στο πατρικό τους δημοκρατικό σπίτι και να δημιουργήσουν το πραγματικό ανάχωμα στη Ν.Δ.».