Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση ανασυγκρότησης δυνάμεων στη σκιά της εκλογικής ήττας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος

Βαρύ είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου μετά τις εκλογικές απώλειες που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. κατά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση. Το ποσοστό του κόμματος υποχώρησε στο 20,07% από 31,53% που είχε συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε χθες την άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος προκειμένου να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να αποφασιστούν οι αλλαγές ενόψει της νέας κάλπης.

Στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ωστόσο πως ο εκλογικός κύκλος δεν έχει ακόμη τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση συνεπώς – όπως είπε – πρέπει να γίνουν άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται.

Στις 12.00 αναμένεται να συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και να δρομολογηθούν αλλαγές στην στρατηγική του κόμματος.

Σχολιάζοντας τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους λόγους που οδήγησαν στον καταποντισμό του ποσοστού του ο Γρηγόρης Τσιμογιάννης, σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής σχολίασε: «Έχουμε δει κυβερνήσεις να επανεκλέγονται, δεν έχουμε όμως δει ποτέ αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο να μην κερδίζει, αλλά να καταρρέει. Φαινεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη λογική του ώριμου φρούτου, έμεινε στο 2015, δεν ήταν όλα τόσο μαύρα όπως τα περιέγραφε, δεν εστίασε στις πραγματικές δυσκολίες αλλά επέλεξε ένα καταστροφικό παιχνίδι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ‘τιμωρηθεί’ από τον κόσμο».

Σημειώνεται ότι με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, μία σειρά από ηχηρά «ονόματα» του κόμματος Ειδικότερα, δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Ενδεικτικά, μένουν εκτός Βουλής οι: Νίκος Φίλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Πάνος Σκουρλέτης, Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Μαντζουράνης, Βασιλική Κατριβάνου, Νάσος Αθανασίου, Τρύφων Αλεξιάδης.

naftemporiki.gr