Skip to main content

Αλ. Τσίπρας στους νέους: «Μην αφήσετε το βόλι της ψήφου να πάει χαμένο»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι " δεν θέλει να πάνε στην κάλπη" 250.000 κυρίως νέοι εργαζόμενοι σε εποχικές δουλειές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας σήμερα και βλέπω αυτόν τον ενθουσιασμό που ούτε η βροχή μπορεί να σταματήσει», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από την Θέρμη Θεσσαλονίκης, καθώς την ώρα που ήταν να μιλήσει ξέσπασε μπόρα, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να μεταφερθούν από τον ανοιχτό χώρο, στο αίθριο του εμπορικού κέντρου έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ήταν στεγασμένο.

«Θύμα» της βροχής είχε πέσει ο Αλέξης Τσίπρας και κατά την πρωινή περιοδεία του στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

«Κανένα καιρικό φαινόμενο δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν τον ενθουσιασμό, αυτή τη βαθιά, τη μεγάλη επιθυμία να έρθει επιτέλους η αλλαγή στον τόπο μας. Δεν είμαι προληπτικός αλλά κάποιοι λένε ότι η βροχή είναι γουρλίδικη. Προσέξτε, όμως, περίεργα πράγματα συμβαίνουν. Σήμερα που ανακοίνωσε ο κύριος Μητσοτάκης την προσφυγή στις κάλπες, μόλις την ανακοίνωσε έγινε σεισμός στην Αθήνα και εδώ στη Θεσσαλονίκη βρέχει από το πρωί. Δεν είμαι προληπτικός, δεν πιστεύουμε στις προλήψεις, αλλά καλού κακού στις 21 του Μάη μαζί με την ψήφο μας θα σπάσουμε και το ρόδι για να δει μία καλύτερη μέρα αυτός ο τόπος, για να ανασάνει η ελληνική κοινωνία, για να φύγουνε μπροστά από την κακοδαιμονία μιας πολιτικής που θέλει να τα δίνει όλα στους ισχυρούς και να αφαιρεί από τους πολλούς, από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

«Τις εκλογές θα τις χάσει η Νέα Δημοκρατία μόνο αν τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την αλλαγή και το δίλημμα στις 21 Μαίου είναι Μητσοτάκης ξανά η αλλαγή», επισήμανε στην συνέχεια. «Λέμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η 21η Μαΐου μπορεί να γίνει μία μέρα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, γιατί έχουμε σχέδιο, γιατί πλέον και ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε γιατί μάθαμε από τα λάθη μας και γνωρίζουμε πια τι είναι εφικτό και τι δεν είναι, πώς πρέπει να διοικήσουμε για να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάτασης της ελληνικής οικονομίας και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Τσίπρας.

“Με την ψήφο του λαού μπορούμε να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή στις 21 του Μάη και να συγκροτήσουμε στις 22 του Μάη Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής, σταθερότητας και προοπτικής για τον τόπο μας”, επισήμανε.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να έχουν το νου τους τις 29 συν 1 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, γιατί, όπως είπε, «θα δούμε πολλά πράγματα μπροστά μας».

“Αυτό το κατεστημένο, αυτό το καθεστώς θα κάνει το παν για να γαντζωθεί στις καρέκλες της εξουσίας. Θα κάνει το παν για να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται. Δεν θα τα καταφέρει αλλά να ξέρετε οι προβοκάτσιες, οι εκβιασμοί, οι δωροδοκίες, τα fake news, οι fake δημοσκοπήσεις, οι αποστασίες θα επιστρατευτούν το επόμενο διάστημα από αυτό το καθεστώς”, σημείωσε και πρόσθεσε:«Αλλωστε, στις αποστασίες, μία τέτοια κατήγγειλε σήμερα ο κ. Βελόπουλος για κάποιους βουλευτές του, στις αποστασίες η οικογένεια Μητσοτάκη γνωρίζει το know-how, ξέρει πώς ακριβώς γίνονται. Θα δούμε πολλά, θα τα κάνουν όλα, θα τα δώσουν όλα, δεν θα αποτρέψουν όμως το μοιραίο. Και αυτό φαίνεται, δεν χρειάζεται να δούμε εμείς τις μπάρες των δημοσκοπήσεων. Θα τις δούμε τις μπάρες το βράδυ της 28ης του Μάη, γιατί βλέπουμε το κλίμα μέσα στην ελληνική κοινωνία».

«Αφήνουν 44 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος»

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι “ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν αφήνει επενδυτική βαθμίδα, αλλά αφήνει σήμερα το δημόσιο χρέος 44 δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο από ότι το παραδώσαμε το ιδιωτικό χρέος 40 δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο από το παραδώσαμε και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών δέκα φορές μεγαλύτερο”.

Στο σημείο αυτό δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον γίνει κυβέρνηση, θα φέρει την επενδυτική βαθμίδα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στους νέους ψηφοφόρους (17 έως 2 0 ετών), που ανέρχονται σε περίπου 500.000, και τους απηύθυνε έκκληση να προσέλθουν στις κάλπες και να χρησιμοποιήσουν το “βόλι” που έχουν.

«Εχθρεύεται την νεότητα»

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία κυβέρνηση που εχθρεύεται τη νεότητα και τους νέους, τους έβαλε στο στόχαστρο. Σήμερα γνωρίζει ότι δεν μπορεί πια να τους κερδίσει, δεν προσπαθεί να τους πείσει να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθεί όμως να πείσει ότι όλοι το ίδιο είναι, ότι τίποτε δεν αλλάζει, να τους οδηγήσει στην αδιαφορία και στην αποχή”, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: “Εμείς ένα πράγμα τους λέμε. Πηγαίνετε στην κάλπη, η ψήφος σας είναι δύναμη, μην αφήσετε αυτό το βόλι να πάει χαμένο”.

Τόνισε, ακόμα, υπάρχουν και άλλοι 200.000 με 250.000 κυρίως νέοι εργαζόμενοι σε εποχικές δουλειές που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε να ψηφίσουν, γιατί θα βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ” δεν θέλει να πάνε στην κάλπη”.

“Υπήρχε η δυνατότητα αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν, αλλά την απέρριψε την ίδια στιγμή που ψάχνουν τρόπους για να ψηφίσουν οι φίλαθλοι που θα πάνε να παρακολουθήσουν τον τελικό του μπάσκετ στη Λιθουανία. Μπλοκάρουν αυτή τη δυνατότητα γιατί τρέμουν την ψήφο τους”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη σε τηλεμαχία και είπε πώς “το βάζει στα πόδια” όταν την αρνείται.