Skip to main content

Π. Τσαπανίδου: Υπήρχαν φήμες από το 2022 για «κακή συμπεριφορά του Αλ. Γεωργούλη»

facebook.com/alexisgeorgoulismep

«Ο κ. Παπαδημούλης ενημέρωσε το κόμμα και ο κ. Τσίπρας είπε ψάξτε την ιστορία».

Στην υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελία που αφορά βαριά ποινικά αδικήματα, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πόπη Τσαπανίδου, σημειώνοντας ότι αρχικά υπήρχαν μόνο φήμες για «κακή συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη».

Αυτές οι φήμες έφτασαν στα αυτιά του κόμματος το 2022, αλλά «ο ίδιος τις διέψευσε, κάνοντας λόγο για συκοφαντία», είπε η κ. Τσαπανίδου. «Ο κ. Παπαδημούλης ενημέρωσε το κόμμα και ο κ. Τσίπρας είπε ψάξτε την ιστορία», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι μόλις υπήρξε η καταγγελία, το κόμμα αντέδρασε αμέσως.

Η ίδια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διερεύνησε αρχικά τη φημολογία για το πρόσωπο του Αλέξη Γεωργούλη, σε πρώτη φάση καλώντας τον ίδιο, ο οποίος διέψευσε τα πάντα.

«Όταν μάθαμε για τις φημολογίες, όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας μας, μας ενημέρωσε για τις φήμες και ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη τι συμβαίνει και αυτός το διέψευσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν το άφησε έτσι. Ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις αρχές του ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία. Οι αρμόδιες αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες που διερευνούσαμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσαν και να το επιβεβαιώσουν γιατί καλύπτονται από το απόρρητο. Η καταγγελία ήρθε στο Ε/Κ μόλις προχθές, γιατί τότε προέκυψε το θέμα της άρσης ασυλίας», δήλωσε μιλώντας στο Action24.

«Η καταγγελία αγγίζει ζητήματα βαθιά ριζωμένα στο αξιακό σύστημα μας»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε επίσης ότι «είμαστε με το θύμα και δεν δείχνουμε καμία ανοχή», υπογραμμίζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέρ της γυναίκας που καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη. Δήλωσε σοκαρισμένη με το γεγονός και πρόσθεσε ειδικότερα ότι «με το που έγινε γνωστή η καταγγελία ο ευρωβουλευτής έπαψε να είναι μέλος του κόμματος, αντιδράσαμε άμεσα και τον αποπέμψαμε».

Σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά «μέχρι τότε ο Αλέξης Γεωργούλης δεν μπορεί να είναι σε ένα πολιτικό κόμμα που έχει στηρίξει διαχρονικά τα γυναικεία δικαιώματα». Είπε ότι «η καταγγελία για τον κ. Γεωργούλη αγγίζει ζητήματα βαθιά ριζωμένα στο αξιακό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θέματα για τα δικαιώματα της γυναίκας, για τα οποία το κόμμα μας έχει δώσει πολλούς αγώνες».

«Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει περάσει η γυναίκα που καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη. Προσωπικά με φέρνει σε μεγάλη αμηχανία το γεγονός ότι βλέπω τη φωτογραφία της στα κανάλια. Αισθάνομαι πολύ αναστατωμένη ως γυναίκα, πάνω απ’ όλα, για αυτή την υπόθεση», πρόσθεσε.

Του ζητήθηκε να επιστρέψει την έδρα

Αναφερόμενη στην απομάκρυνση του Αλέξη Γεωργούλη και από την Ευρωομάδα και από το κόμμα, η κ. Τσαπανίδου σημείωσε ότι του ζητήθηκε να επιστρέψει την έδρα.

«Δεν μπορεί η επιλογή ενός ευρωβουλευτή να ταυτίζεται με το αν είναι ή δεν είναι “λαμπερό πρόσωπο”» και «η δουλειά δεν σε κάνει αυτομάτως καλό ή κακό, αλλά η προσωπικότητά σου», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν, όμως, διάσημοι άνθρωποι που έχουν πολλά καλά να προσφέρουν, δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τις αξίες των ανθρώπων. Η ποιότητα του καθενός δεν προκύπτει από το επάγγελμα που κάνει ή τα πτυχία του», τόνισε.