Skip to main content

Γ. Οικονόμου για Χρ. Τζανερρίκο: Δεν υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τι είπε για το ενδεχόμενο debate, για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. και για τα ελληνοτουρκικά

«Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά με δήλωση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου.

«Η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, να υψωθεί δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στην εγκληματική οργάνωση είναι βαθιά αξιακή και δεν την παζαρεύει με κανένα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση για πιθανή προεκλογική τηλεμαχία, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας θεσμικός πολιτικός, ο οποίος σέβεται τους κανόνες και επέμεινε ότι ο πρωθυπουργός δεν αποφεύγει τον διάλογο με κανέναν. «Δεν περιμένουν τώρα οι πολίτες να μάθουν τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν πάνω από 90 ώρες αντιπαράθεσης στη Βουλή, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση με κανόνες, διαδραστική, που θα σέβεται τα πραγματικά γεγονότα» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς για το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά την ανακοίνωσή του και έκανε λόγο για ισχυρή εκπροσώπηση των γυναικών και στις εκλόγιμες θέσεις του.

Για τα ελληνοτουρκικά είπε πως «έχουμε σταθερή άποψη για τις σχέσεις μας με την Τουρκία και αυτή εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο». «Είμαστε ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά στην εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πιστεύουμε ότι η μόνη μας διαφορά πρέπει να λυθεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Όποιες πρακτικές και δυνατότητες υπάρχουν και προσφέρονται για την εκτόνωση της έντασης πρέπει να αξιοποιούνται από τα δύο κράτη» σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι επί κυβέρνησης της Ν.Δ. οι μετακλητοί υπάλληλοι υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων είναι λιγότεροι από ό,τι ήταν το 2019. Επιπλέον, σημείωσε πως από την στιγμή που έκλεισε η Βουλή εν όψει εκλογών δεν υπάρχει προς ώρας η δυνατότητα – αλλά ούτε και ο δημοσιονομικός χώρος, όπως διευκρίνισε – για ένα fuel pass 3 μετά το Πάσχα.