Skip to main content

Χρ. Τζανερρίκος: Είχε συναντηθεί και με δεύτερο κυβερνητικό παράγοντα

Για να βοηθήσει από τη θεσμική του θέση στην κρίση για το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη και για το πώς μετά την αφυπηρέτησή του θα είχε θέση σε κάποια ανεξάρτητη Αρχή.

Και με δεύτερο κυβερνητικό παράγοντα, τον οποίο ωστόσο δεν κατονομάζει, είχε συνάντηση ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος, ο οποίος θα προήδρευε του Α1 Πολιτικού Τμήματος για τα θέματα ανακήρυξης των εκλογικών κομμάτων.

Μιλώντας στο iΕidiseis.gr και στη Μαίρη Μπενέα ο Χρήστος Τζανερρίκος αποκάλυψε ότι, εκτός από τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, που είχε παραδεχθεί σε δηλώσεις του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είχε συνάντηση και με δεύτερο κυβερνητικό παράγοντα ενόψει της κρίσης του Τμήματος του Αρείου Πάγου που είχε την προεδρία και θα αποφανθεί για τη συμμετοχή ή μη του κόμματος Εθνικό Κόμμα-Έλληνες, του Ηλία Κασιδιάρη, στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό, αντικείμενο της συνάντησης ήταν να βοηθήσει από τη θεσμική του θέση στην κρίση για το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη και πώς μετά την αφυπηρέτησή του θα είχε θέση σε κάποια ανεξάρτητη Αρχή.

Γ. Οικονόμου: Δεν υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση Χρήστου Τζανερρίκου απάντησε πως «δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης».

«Η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, να υψωθεί δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στην εγκληματική οργάνωση είναι μία επιλογή βαθιά αξιακή, την οποία δεν παζαρεύουμε με κανένα» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής παρέμβαση – Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει απαντήσεις

Για «πρωτοφανή παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη» η οποία «δεν περιορίζεται μόνο στους ‘καφέδες’ του κ. Γεραπετρίτη πέριξ του Μαξίμου με δικαστές, αλλά φτάνει και σε απόπειρα δωροδόκησής τους με υποσχέσεις για αξιώματα» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποιος ήταν ο κυβερνητικός παράγοντας στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τζανερρίκος στις σημερινές δηλώσεις του. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί;» ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση για να προσθέσει: «Σε κάθε περίπτωση με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς».

naftemporiki.gr