Skip to main content

Ηλίας Κασιδιάρης: Συνεδριάζει το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών για τις αναρτήσεις στο YouTube

Φαίνεται να χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών

Η ανάρτηση υλικού στο YouTube με τη φωνή του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη μπαίνει στο μικροσκόπιο. Σήμερα συνεδριάζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα, για να εξετάσει εάν ο καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο όχι μόνο για να συνομιλεί με τους δικηγόρους και τους οικείους του αλλά και για … προεκλογική εκστρατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ από τους ελέγχους που έχουν γίνει στο κελί του δεν έχουν προκύψει προς το παρόν στοιχεία ότι ο Κασιδιάρης έχει κινητό στη φυλακή – κάτι που απαγορεύεται – ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ.

Έτσι αυτό που φαίνεται να συμβαίνει –σύμφωνα με πηγές από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται η ΕΡΤ- είναι ότι χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, συνομιλεί με κάποιους που τον ηχογραφούν και ακολούθως ανεβαίνουν στο Διαδίκτυο αυτά που λέει.

Να σημειωθεί ότι και το 2021είχε γίνει πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του Κασιδιάρη όταν το Συμβούλιο των Φυλακών είχαν απασχολήσει κηρύγματα μίσους που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας. Αναμένεται αν το Συμβούλιο επιβάλει πειθαρχικές ποινές και τις είδους στον Κασιδιάρη, μετά τη συνεδρίασή του.

Εν τω μεταξύ χθες ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία – μπλόκο στη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές. Τον τελικό λόγο θα έχει βέβαια στις αρχές Μαΐου η Ολομέλεια του Άρειου Πάγου.