Skip to main content

Π. Τσαπανίδου για κέντρο τηλεδιοίκησης Λάρισας: Ο κ. Καραμανλής δεν ξέρει τι γίνεται μπροστά στα μάτια του

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

«Μιλάμε, δυστυχώς, για ένα γιαπί που δεν λειτουργεί από το 2019, παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων»

Στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας αναφέρθηκε  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με εργαζόμενους, μηχανοδηγούς και σταθμάρχες επισκέφθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης για να δούμε όλοι σε τι κατάσταση είναι και να δοθεί μια απάντηση στα όσα ακούγονται και στο τι ισχύει. Μιλάμε, δυστυχώς, για ένα γιαπί που δεν λειτουργεί από το 2019, παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων. Κι όμως μέχρι πριν λίγα λεπτά στη Βουλή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Κ. Αχ. Καραμανλής ισχυριζόταν ότι λειτουργεί! Ο άνθρωπος που παραιτήθηκε και δεν εμφανιζόταν βγήκε να πει αυτό το ψέμα! Ο αρμόδιος υπουργός δεν ήξερε, δηλαδή, και δεν ξέρει, τι γίνεται μπροστά στα μάτια του! Και το ίδιο βέβαια ισχυριζόταν και ο κ. Γεραπετρίτης…», κατήγγειλε μιλώντας στον RealFM η Πόπη Τσαπανίδου.

Η κ. Τσαπανίδου τόνισε ότι «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να χρησιμοποιούμε λάθος ορολογία, διότι είναι άλλο να έχει μπροστά του μια κονσόλα ο κάθε σταθμάρχης, και άλλ​ο να μην υπάρχει μια δικλείδα ασφαλείας όπως το κέντρο τηλεδιοίκησης για να ελέγχεται ότι δεν έχουμε τρένα στην ίδια γραμμή».

«Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι η επισκευή του συστήματος τηλεδιοίκησης, όπως μαθαίνουμε από τα Μέσα Ενημέρωσης, κόστιζε 5 με 10 χιλ. ευρώ – όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει 8,5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις», προσέθεσε.

«Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύνεκρο, τραγικό δυστύχημα για το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη σε έναν άνθρωπο. Όμως πρόκειται για ένα έγκλημα που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τη ζωή μας και τα πολιτικά διλήμματα. Τον πρώτο λόγο τον έχει η δικαιοσύνη. Όλοι πρέπει να πάψουμε να στρέφουμε τη συζήτηση σε μεμονωμένες ευθύνες, γιατί η ευθύνη βαραίνει ένα σύστημα που είχε στα χέρια του τους σιδηροδρόμους για τέσσερα χρόνια και δεν έκανε τίποτα», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Είχαν προηγηθεί άπειρες καταγγελίες για το επίπεδο εκπαίδευσης των σταθμαρχών, για την ακαταλληλότητα των ανθρώπων που δουλεύουν στα τρένα, για την υποβάθμιση και επικινδυνότητα του δικτύου, και το υπουργείο δεν τα λάμβανε υπόψη του – και μάλιστα σε ένα δήθεν επιτελικό κράτος που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης όταν εκλέχθηκε», κατέληξε.

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιχειρεί με ψέματα να συγκαλύψει τις ευθύνες της

Μετά την περιοδεία του στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Η αλήθεια και η δικαιοσύνη δεν είναι ένας στόχος ενός κόμματος. Είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας. Και πρώτα από όλα εκείνων, που με τόσο τραγικό και απροσδόκητο τρόπο έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με ψέματα να συγκαλύψει τις ευθύνες της, όμως 57 αδικοχαμένες ζωές ζητούν απαντήσεις.

Γιατί ο σταθμός τηλεδιοίκησης της Λάρισας, που τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019 μετά από μία πυρκαγιά, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, δεν ξαναλειτούργησε ποτέ και είναι σήμερα αυτό το γιαπί; Αν λειτουργούσε δεν θα είχε συμβεί το μοιραίο».

naftemporiki.gr