Skip to main content

Τηλεοπτικές άδειες: Σήμερα η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τον Νίκο Παππα

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα θα απαγγείλει την απόφαση από έδρας

Δεκατρείς ανώτατοι δικαστές, επτά Αρεοπαγίτες και έξι Σύμβουλοι της Επικρατείας, θα αποφασίσουν αν ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς θα κηρυχθεί αθώος ή ένοχος για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα θα απαγγείλει την απόφαση από έδρας η οποία είναι αμετάκλητη, δηλαδή δεν προβλέπεται η άσκηση έφεσης ή άλλου ένδικου μέσου.

Ως συνεργός στην παράβαση καθήκοντος δικάζεται ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος μετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και κατήγγειλε τον πρώην υπουργό, ότι με εντολή του κινήθηκε προκειμένου να αποκτήσει η τότε κυβέρνηση κανάλι δικής της επιρροής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Χρήστος Καλογρίτσας καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά, προκειμένου να αποκτήσει κανάλι ο ΣΎΡΙΖΑ, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και συνήψε εικονική σύμβαση με τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC προκειμένου να εξασφαλίσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής  και να μπορέσει να λάβει μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία. Στη συνέχεια, όταν δεν μπορούσε να δώσει το ποσό της πρώτης δόσης, ο πρώην υπουργός φέρεται να μεσολάβησε ώστε ο Χρήστος Καλογρίτσας να συναντηθεί με άλλους επιχειρηματίες και να βρει τα χρήματα.