Skip to main content

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός

Menelaos Myrillas / SOOC

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή - Προφανώς στηρίζω την κυβέρνηση της Ν.Δ.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως έλαβε την απόφαση να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική διαδρομή και ξεκαθαρίζει πως στηρίζει την κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές» αναφέρει στη λιτή δήλωσή του και προσθέτει: «Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Το «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τις ευχαριστίες του προς τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη της Ν.Δ. και τον τόπο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προσωπικά, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Με πολύ μεγάλη συγκίνηση έμαθα την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές» ανέφερε από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του πρώην πρωθυπουργού. «Είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε πρωθυπουργός για πεντέμισι χρόνια και ο αρχηγός που συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον. Κλείνει, λοιπόν, μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή. Η Νέα Δημοκρατία πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ, με βάση τις αρχές και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η παράταξή μας παραμένει ζωντανή, παραμένει όρθια. Διότι παραμένει πιστή στις αρχές της, χωρίς να παύει να διευρύνεται και να ανανεώνεται πάντα», προσθέτει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.