Skip to main content

Ξανθός: «Φιάσκο» η κατασκευή 3 νοσοκομείων με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – «Θα γίνουν» απαντά ο Πλεύρης

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Αφορμή της συζήτησης ήταν η ακύρωση του διαγωνισμού.

Για «φιάσκο» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, όσον αφορά την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή τριών νοσοκομειακών μονάδων με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου εκπρόσωποι του Ιδρύματος να ενημερώσουν σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού που αφορά την κατασκευή με δωρεά τριών νοσοκομειακών μονάδων σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη.

Ο κ. Ξανθός, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ για τη φαρμακευτική πολιτική, υποστήριξε ότι «αντικειμενικά οι ευθύνες ανήκουν αντανακλαστικά στην κυβέρνηση και για τη μη ενημέρωση της κοινωνίας γι’ αυτό το ναυάγιο».

Θ. Πλεύρης: Τα νοσοκομεία θα γίνουν

Ωστόσο, τη διαβεβαίωση προς όλους τους Έλληνες και ιδίως τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής και της Σπάρτης, ότι θα κατασκευαστούν οι νοσοκομειακές μονάδες σε αυτές τις περιοχές με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Πλεύρης, απάντησε στον κ. Ξανθό για την ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού, εξηγώντας ότι «η διαγωνιστική διαδικασία απέβη άκαρπη επειδή οι προσφορές ήταν ανώτερες του ύψους της δωρεάς και γι’ αυτό θα γίνει άλλη διαδικασία».

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς την εκτέλεση των έργων και αυτά θα ολοκληρωθούν κανονικά. Επίσης, δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής του χρονοδιαγράμματος ούτε θέμα μη ολοκλήρωσης του έργου.