Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο για τους πλειστηριασμούς

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 8.30 π.μ. με κεντρικό σύνθημα «Προστασία πρώτης κατοικίας»

Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας καλεί αύριο το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έξω από τον Άρειο Πάγο για το ζήτημα των πλειστηριασμών κύριων κατοικιών.

Ειδικότερα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Οι συνθήκες που διαμόρφωσαν οι πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλέον μη ανεκτές από το σύνολο της κοινωνίας. Η ΝΔ υπό την καθοδήγηση του “Κυβερνήτη” και του κύκλου συνεργατών του σε Μαξίμου και Υπουργικά γραφεία, ταυτίζεται σαφώς με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είτε αυτοί βρίσκονται στον τομέα της ενέργειας και των καυσίμων, είτε βρίσκονται στο τραπεζικό κλάδο, είτε αλλού».

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 8.30 π.μ. καθώς αυτή την ημέρα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αν θα νομιμοποιηθούν οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και αν θα νομιμοποιηθεί η πρακτική που ακολουθούνταν όλα αυτά τα χρόνια «παρακάμπτοντας», όπως τονίζει «εσκεμμένα το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (ν.4354/2015) λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει».

Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται:

  • «στην κατάργηση του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ και τη δημιουργία πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας»
  • «στη θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ολιστική αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους».