Skip to main content

Τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

ΥΝΑΝΠ

Σε προειδοποιητικές βολές προχώρησε το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους

Νέο επεισόδιο παρενόχλησης περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό σημειώθηκε το πρωί νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το περιστατικό συνέβη ενώ ελληνικό περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού. Το σκάφος του Λιμενικού δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Υπερπτήσεις τουρκικού drone

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν πάντως και από αέρος, καθώς όπως έγινε γνωστό, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε στις 14:44, πάνω από την Παναγιά, στα 19.000 πόδια. Το ίδιο drone πέταξε στις 14.47 πάνω από την Παναγιά, στις 14:50 πάνω από τις Οινούσσες και στις 14:51 εκ νέου πάνω από την Παναγιά στα 19.000 πόδια.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

naftemporiki.gr