Skip to main content

Qatargate: Φωτογραφίες δείχνουν τους Παντσέρι και Τζιόρτζι να κουβαλούν βαλίτσες με χρήματα

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica κάνει λόγο για συνάντηση στις Βρυξέλλες, στις 10 Οκτωβρίου, μεταξύ Παντσέρι, Τζιόρτζι και του υπουργού Εργασίας του Κατάρ.

Φωτογραφίες που φέρεται να εικονίζουν δύο εκ των βασικών ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Ο λόγος για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύντροφο της Εύας Καϊλή, και τον Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φαίνεται να είναι ο επικεφαλής του κυκλώματος χρηματισμού στο Qatargate.

Η βαλίτσα, στις διάφορες εκδοχές της όπως το τρόλεϊ, ο χαρτοφύλακας, η μεγάλη ή η μικρή, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της έρευνας του Qatargate. Το «όχημα» των δωροδοκιών, το «μέσο» για να εξασφαλιστεί η διέλευση των χρημάτων, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα προσθέτοντας ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο περιστρέφονται γύρω από τις βαλίτσες.

«Το μαρτυρούν οι φωτογραφίες και η σεκάνς συγκεκριμένης συνάντησης των δύο Ιταλών με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι. Και η εισαγγελία των Βρυξελλών αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη συνάντηση. Μία από τις αποδείξεις για το πώς κυκλοφορούσαν οι δωροδοκίες», αναφέρει το ιταλικό ρεπορτάζ.

Τα πλάνα προέρχονται από τις κάμερες πολυτελούς ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και αποκαλύπτουν τη συνάντηση που έλαβε χώρα στις 10 Οκτωβρίου μεταξύ Παντσέρι, Τζιόρτζι και του υπουργού της Ντόχα.