Skip to main content

Τουρκικό drone πάνω από την Κίναρο

Φωτ. αρχείου (ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI)

«Απέναντι στις απειλές και σε ανιστόρητες ρητορικές, απαντάμε με νηφαλιότητα» δήλωσε ο Ν. Χαρδαλιάς από τη Λήμνο

Την τακτική των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου συνεχίζει η Άγκυρα. Όπως έγινε γνωστό τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε στις 2:56 τα ξημερώματα πάνω από την Κίναρο, στα 18.000 πόδια.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Ν. Χαρδαλιάς: Στις απειλές απαντάμε με ψυχραιμία και ετοιμότητα

Στο μεταξύ ολοκληρώνοντας τετραήμερη επίσκεψη σε ακριτικά νησιά και μικρονήσια του Αιγαίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα απαντά με ψυχραιμία και με ετοιμότητα απέναντι σε «απειλές και ανιστόρητες ρητορικές». «Απέναντι στις απειλές, σε άναρθρες κραυγές, σε ανιστόρητες ρητορικές, απαντάμε με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία και με ετοιμότητα. Ολοκληρώσαμε σήμερα, εδώ στη Λήμνο, ένα οδοιπορικό 24 νησιών, με επισκέψεις σε 30 σχηματισμούς, μονάδες και φυλάκια, και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των ανδρών και γυναικών μας, που καθημερινά μοχθούν στις εσχατιές του Αιγαίου, στις εσχατιές της Πατρίδας, παραμένει υψηλό, παραμένει ξεχωριστό, με μοναδικό συναίσθημα αφοσίωσης και καθήκοντος στην Πατρίδα και στη Σημαία» δήλωσε χαρακτηριστικά από το φυλάκιο «Πλάκας», στη Λήμνο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ