Skip to main content

Ρώμη: Κοινό ενδιαφέρον για ενίσχυση των σχέσεων με την Αθήνα

twitter.com/PrimeministerGR

Τι αναφέρει η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης σχετικά με τις συνομιλίες που είχαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Τζόρτζια Μελόνι

Για «φιλική συνάντηση» που «επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, επί των κύριων θεμάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής και διεθνούς ατζέντας με ιδιαίτερη έμφαση στη σταθερότητα και στις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Μεσόγειο» γίνεται αναφορά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης σχετικά με τις συνομιλίες που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ιταλίδα ομόλογός του Τζόρτζια Μελόνι.

«Η φιλική αυτή συνάντηση επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, επί των κύριων θεμάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής και διεθνούς ατζέντας, με ιδιαίτερη αναφορά στη σταθερότητα και στις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Μεσόγειο. Προέκυψε το κοινό ενδιαφέρον για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Ρώμης με την Αθήνα, και διμερώς».

Το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τη διεύρυνση της συνεργασίας και του συντονισμού σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Ε.Ε., όπως τα θέματα της ενέργειας και της οικονομικής διακυβέρνησης. Μίλησαν ακόμα για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μελόνι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι η επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, που απειλεί ευθέως την Ελλάδα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ