Skip to main content

Ρ. Μετσόλα: Οι αντιπρόεδροι του Ευρωκοινοβουλίου πρέπει να εκπροσωπούν τη θέση του

Πώς σχολίασε ο εκπρόσωπος της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή.

«Η σαφής και πάγια εντολή προς όλους τους Αντιπροέδρους (του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προέδρου Ρομπέρτα Μετσόλα, απαντώντας στα σχόλια περί «εντολών» του δικηγόρου της Εύας Καϊλή.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλους ανέφερε ότι η η ίδια εκτελούσε εντολές της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτές τις δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της Ρομπέρτα Μετσόλα σημείωσε ότι «οι Αντιπρόεδροι έχουν ως αρμοδιότητές τους, εκτός από άλλα καθήκοντα, και γεωγραφικές περιοχές όπου εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο» προσθέτοντας ότι «η κατανομή των καθηκόντων των Αντιπροέδρων συμφωνήθηκε στην αρχή της θητείας. Στην περίπτωση αυτού του μέλους, ήταν η Μέση Ανατολή».

«Η σαφής και πάγια εντολή προς όλους τους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή καθαιρέθηκε χθες από την θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Με 625 ψήφους υπέρ η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε να την παύσει από τα καθήκοντά της.

Σήμερα εν τω μεταξύ  η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για το σκάνδαλο Qatargate αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες και το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστούν ή όχι έως ότου ξεκινήσει η δίκη τους.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ