Skip to main content

Στην Ιταλία την Τετάρτη ο Ν. Δένδιας: Οι επαφές στη Ρώμη και η ατζέντα

SOOC

Διμερείς σχέσεις, ανατολική Μεσόγειος και μεταναστευτικό στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην ιταλική πρωτεύουσα

Επίσκεψη στην Ιταλία θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του, Αντόνιο Ταγιάνι. Πρόκειται για το πρώτο ραντεβού του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τελευταίου, στις 22 Οκτωβρίου 2022.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Έπειτα θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία γεύμα εργασίας του υπουργού Εξωτερικών με την νέα πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Stefania Craxi.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Κοινοτικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Giulio Tremonti.

Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, οι συνομιλίες του κ. Δένδια με τους Ιταλούς αξιωματούχους κατά την παραμονή του στη Ρώμη αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.