Skip to main content

Γ. Αμανατίδης στο Naftemporiki TV: Απαίτηση για ενιαία στάση της ΕΕ απέναντι στον αναθεωρητισμό

«Η ΕΕ δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά» υποστήριξε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, συγκρίνοντας τον αναθεωρητισμό της Ρωσίας με τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, μετά τη Σύνοδο της Πράγας.

«Δεν μπορεί στη μία χώρα να επιβάλλονται, ορθώς, κυρώσεις και στην άλλη να εξαντλούνται σε νουθεσίες και παραινέσεις» πρόσθεσε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας σήμερα, στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής».

«Περιμένω η κυβέρνηση να θέσει το θέμα των κυρώσεων» είπε, «όχι μόνο για τις απειλές στην κυριαρχία μας, αλλά και για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αναφέρομαι στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ».

«Ο Ερντογάν, όσο του δίνεις πάπλωμα και χώρο, τόσο θα απλώνει τα πόδια του» σχολίασε, χαρακτηριστικά, επικρίνοντας και την στάση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, συνολικά, στα εθνικά μας θέματα, που όπως είπε «μαρτυρά έλλειψη στρατηγικής».

«Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι τα ξέρει όλα. Όσο θεωρεί ότι είναι αλάνθαστος και έχει μια στάση αλαζονική και θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνει κανέναν, η χώρα μας θα βαδίζει με αντιφάσεις και αντικρουόμενες κινήσεις στην εξωτερικά της πολιτική» επισήμανε.