Skip to main content

Αλ. Χαρίτσης στο Naftemporiki TV: Ο παρωχημένος νεοφιλελευθερισμός του κ. Μητσοτάκη δεν είναι μονόδρομος

«Το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στην ΔΕΘ κοστίζει δημοσιονομικά όσο τα μέτρα που ανακοίνωσε πριν μία εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης. Η τεράστια διαφορά βρίσκεται στην λογική τους», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο «Naftemporiki TV». 

Μιλώντας στην Νικόλ Λειβαδάρη και τον Κώστα Καλέτσιο, ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ότι «Το δικό μας πρόγραμμα απαντά στις βασικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας με στήριξη του εισοδήματος, ελάφρυνση στοχευμένων φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με τον πυρήνα της ακρίβειας, ρύθμιση των αγορών και φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν παραχθεί στην κρίση». «Αντίθετα, τα κυβερνητικά  μέτρα ανακυκλώνουν την κρίση, επιδοτούν την κερδοσκοπία και οδηγούν σε αδιέξοδο επιχειρήσεις και νοικοκυριά», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ – που έφτασε να σέρνει το χορό της κερδοσκοπίας – ευθυγραμμίζεται με αυτό που γίνεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι κρίσιμο το Δημόσιο να ασκήσει τα δικαιώματά του και στην Εθνική Τράπεζα όπου κατέχει το 40% στην μετοχική σύνθεση». «Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με χρήματα των φορολογούμενων. Πρέπει επιτέλους να παίξουν τον ρόλο του χρηματοδότη της πραγματικής οικονομίας, αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη» ξεκαθάρισε.

Δείτε τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο βίντεο που ακολουθεί:. 

naftemporiki.gr