Skip to main content

Ναυπηγεία: Καταψηφιζουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε δεκτή ο υπουργός Ανάπτυξης

 Στην καταψήφιση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αποδεκτή ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, για να ψηφίσει το νομοσχέδιο και η αξιωματική αντιπολίτευση, προχώρησε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας, κάνοντας λόγο «για πρόβα συγκυβέρνησης».

 «Φύλλο συκής» χαρακτήρισε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε από την αρχή να το ψηφίσει, καθώς είναι η συνέχεια της δικής του πολιτικής που είναι σε βάρος των εργαζομένων», ευχήθηκε «άντε και στην συγκυβέρνησή σας» δηλώντας πως και το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει.

 «Είναι ξεκάθαρο ότι πραγματικά πρόκειται για φύλλο συκής. Δεν αλλάζει τίποτα αυτή η νομοτεχνική παρέμβαση, όσον αφορά τα 320 εκατομμύρια που στην πράξη χαρίζονται, και με την υποχρέωση ότι, για να πάρει το Πολεμικό Ναυτικό τα 142 εκατομμύρια, θα πρέπει να δώσει 7 δισεκατομμύρια. Πρόκειται για πλιάτσικο. Και σε αυτό συναινεί σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης.

   Ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον ειδικό αγορητή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Απόστολο Πάνα, του απάντησε πως «το ερώτημα δεν είναι αν πρόκειται για πρόβα συγκυβέρνησης. Είναι κάτι πολύ χειρότερο για εσάς. Είναι, εάν εσείς, ταυτίζεστε με το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Σας εύχομαι να μην κάνετε αυτό το λάθος και το εύχομαι και στην Ελλάδα. Θα είναι κρίμα».

Με την τροπολογία του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε ενημέρωση της επιτροπής της Βουλής για το τελικό σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων της Ελευσίνας, πριν αυτό κατατεθεί στο δικαστήριο και προσθήκη, διάταξης που προβλέπει «να καταβληθούν εντός 120 ημερών από την οριστική και αμετάκλητη ημερομηνία των μεταβιβάσεων, οι απαιτήσεις των εργαζομένων» προκειμένου να ψηφίσει το νομοσχέδιο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.