Skip to main content

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αύριο ο Ν. Δένδιας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο Δευτέρα 21 Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας προς τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία Μπουγιάρ Οσμάνι στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλοι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Tα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ είναι η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κατάσταση στο Μαλί. Oι υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν και άλλες τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις.

Οι υπουργοί της ΕΕ θα έχουν επίσης ανταλλαγή απόψεων με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Νίκου Ποπέσκου, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας.

Τέλος, o υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει, από κοινού με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην κοινή υπουργική συνάντηση ΥΠΕΞ-ΥΠΑΜ ΕΕ με θέμα την εξέταση του κειμένου της «Στρατηγικής Πυξίδας» (Strategic Compass), με στόχο την υιοθέτησή του.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.