Skip to main content

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο στην Ουκρανία- Μονόδρομος η στήριξη

«Δεν πρόκειται να εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά θα παρέχουμε στήριξη στην χώρα που βάλλεται», δήλωσε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «Είναι μονόδρομος να παρέχουμε στήριξη στην Ουκρανία, αλλά η χώρα μας  δεν πρόκειται να εμπλακεί στον πόλεμο.

«H Ελλάδα θα σταθεί με την ελευθερία στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Αυτό που υπαινίσσεται  μέρος του πολιτικού συστήματος ότι θα ενισχύσουμε την Ουκρανία χωρίς όμως να παρέχουμε πλήρη στήριξη είναι λάθος αρχής και εθνικό σφάλμα, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι παρέχουμε ανθρωπιστικό και αμυντικό υλικό  όταν προσφέρεις τέτοιου είδους  διαβαθμισμένη βοήθεια βάζεις αρνητική υποθήκη για το μέλλον, υπογράμμισε

Όσον αφορά το προσφυγικό κύμα που έρχεται προς τη χώρα μας, ανέφερε ότι «Θα υποδεχτούμε το μεταναστευτικό κύμα δίνοντας σε πρώτη φάση  έναν χρόνο άδεια παραμονής σε όσους έρχονται από την Ουκρανία  και θα υπάρξει σχέδιο και στην  απορρόφηση και απασχόληση των ξεριζωμένων που έρχονται στη χώρα μας . Θα σταθούμε  αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρας τους αυτή τη στιγμή». 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ρωσικής πρεσβείας στη χώρα μας όπου προειδοποιούνται οι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν εδώ για την ασφάλεια τους, είπε ότι «σε ένα πολιτισμένο κράτος με σεβασμό στο κράτος δικαίου και στο διεθνή ανθρωπισμό δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για πολίτη οποιασδήποτε χώρας, στο μέτρο που δεν προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες κατά της χώρας μας.

Είναι αυτονόητο  ότι η Ρωσική πρεσβεία έχει μία μονομέρεια στον τρόπο που αντιμετωπίζει τον πόλεμο. Δυστυχώς κάθε πόλεμος έχει αυτού του τύπου τις στρεβλώσεις».