Skip to main content

Άδ. Γεωργιάδης: Σταματήσαμε με νόμο αυτό που πήγε να κάνει ο Φουρθιώτης

Η  κυβέρνηση σταμάτησε με τη δημιουργία ενός νέου νομοσχεδίου, αυτό που πήγε να κάνει ο Μένιος Φουρθιώτης, μόλις οι κυβερνώντες αντιλήφθηκαν το ‘σχέδιο’ του αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης  και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.   

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι «Όταν βγάλαμε την επιστρεπτέα προκαταβολή, που βγήκε σε ένα βράδυ γιατί τόσο γρήγορα βγήκε η πανδημία, δεν είχαμε καταλάβει, ότι θα έχουμε στην Ελλάδα φαινόμενα όπως κάποιοι να στήσουν κρυφές μαϊμου εταιρείες για να πάρουν τα χρήματα.

«Όταν το καταλάβαμε αυτό – πέρασε ένα 10ημερο – φέραμε νόμο όπου βάλαμε χρονικό προσδιορισμό για να μην μπορείς να κάνεις αυτό που έκανε ο Μένιος Φουρθιώτης. Και τα λεφτά τα έχουμε πάρει ήδη πίσω. Με δικό μας νόμο σταματήσαμε αυτό που έκανε ο Φουρθιώτης… Τον κ. Βρούτση τον απείλησε, γιατί έφερε το νόμο που του έκοψε αυτά τα λεφτά.», τόνισε συμπληρώνοντας ότι «Είναι δυνατόν την περασμένη εβδομάδα η μεγαλύτερη τράπεζα του πλανήτη, η JP Morgan, να έχει φέρει στην Ελλάδα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια και εμείς αντί να μιλάμε για αυτό, να μιλάμε για τον Μένιο Φουρθιώτη; Αυτό χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, την αποτυχία και την ανυπαρξία τους».

Δήλωσε ακόμη ότι  αρνείται να καταστήσει πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα τον Μένιο Φουρθιώτη, σχολιάζοντας ταυτόχρονα το μήνυμα που απευθύνεται στον ίδιο,  μέσω μιας προτεινόμενης ρύθμισης από τον Γιώργο Γεραπετρίτηλέγοντας πως δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα να μιλάει κάποιος με κάποιον άλλον. 

«Θέλετε στα σοβαρά να καταστήσουμε κεντρικό πρωταγωνιστή του πολιτικού μας συστήματος τον Μένιο Φουρθιώτη; Ο κύριος Τσίπρας υιοθέτησε όλα τα «τρολ» του Τwitter και από τα 40 λεπτά της ομιλίας του τα 20 ήταν για τον  Φουρθιώτη. Πιστεύετε ότι σήμερα οι Έλληνες που ψάχνουν να βρουν δουλειά, που θέλουν να ανέβει το εισόδημά τους, που θέλουν να γυρίσει το παιδί τους από το εξωτερικό, που θέλουν να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, τους ενδιαφέρει ο Μένιος Φουρθιώτης;», είπε. 

«Το να μιλάει κάποιος με κάποιον ευτυχώς στην Ελλάδα δεν είναι ποινικό αδίκημα. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό. Και ο κύριος Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κάνει κουτσομπολιό. Εάν κάποιος έχει να καταγγείλει κάποια παράνομη πράξη πολύ ευχαρίστως να διερευνηθεί. Αλλά μην φτάσουμε σε ένα σημείο που ο ένας θα εκβιάζει τον άλλον, τι μου είπες στο τηλέφωνο προχθές.  Γιατί τότε δεν θα μπορεί να μιλάει κανείς με κανέναν»., συμπλήρωσε. 

Δεν γίνεται να κάνουμε τη Βουλή βόθρο για τοκ κ. Πολάκη

Σχετικά με την αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη χθες στη βουλή είπε πως «Είναι δυνατόν ένας πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Βουλευτής της αριστεράς, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το ήθος, την ακεραιότητα κτλ, να έρχεται και να με απειλεί; Δεν γίνεται να κάνουμε τη Βουλή βόθρο επειδή ο κ. Πολάκης είναι αυτού του επιπέδου»

«Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ που είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που λέτε ότι είστε διάδοχοι του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, του Λεωνίδα Κίρκου, σας εκφράζει ένας άνθρωπος που μπαίνει στο καφενείο της Βουλής και συμπεριφέρεται έτσι;  Δεν πρέπει να πάρετε επιτέλους μέτρα;», πρόσθεσε. 

Ευχαριστώ τον Αλ. Τσίπρα για την ευκαιρία να παρουσιάσω τι έχει κάνει το υπουργείο

Αναφερθείς στην πρόταση δυσπιστίας, υπογράμμισε ότι «Όταν κατατίθεται μία πρόταση δυσπιστίας, οι υπουργοί μιλούν για το δικό τους χαρτοφυλάκιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Τσίπρα γιατί μου έδωσε την ευκαιρία, το βράδυ του Σαββάτου, να παρουσιάσω τι έχουμε πέτυχει στον τομέα της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της οικονομίας. Ξεδιπλώσαμε το σύνολο της κυβερνητικής μας θητείας αυτά τα 2,5 χρόνια. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο να βλέπει ο ελληνικός λαός τη διαφορά για να καταλαβαίνει. Πιστεύω ήταν ένα πολύ καλό τριήμερο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».