Skip to main content

Hurriyet-Ερντογάν: Εμείς φιλοξενούμε πρόσφυγες, δεν κάνουμε ό,τι η Ελλάδα 

Υπαινιγμούς κατά της Ελλάδας για «αντιπροσφυγική» πολιτική άφησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν, παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μερκελ, όπως γράφει η Hurriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν, ερωτηθείς για το προσφυγικό, τόνισε: «Η Τουρκία είναι σχεδόν σαν ξενώνας. Υπάρχουν πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, υπάρχουν πρόσφυγες από το Ιράκ και 300.000 από το Αφγανιστάν. Δεν το κάνουμε όπως η Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να τους φιλοξενούμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Θεωρούμε καθήκον να τους φιλοξενούμε, χτίζοντας σπίτια για αυτούς. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή 60.000 κατοικιών και στόχος μας είναι να τις αυξήσουμε πάνω από 100.000» υποστήριξε ο Τούρκος προεδρος.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε οτι «η Τουρκία κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά τους Σύρους πρόσφυγες». Τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και τόνισε οτι είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει την Άγκυρα «στον αγώνα ενάντια στην παράνομη μετανάστευση».