Skip to main content

Ποτάμι: Ο Αλ. Τσίπρας αφήνει τον ακροδεξιό του εταίρο να αλωνίζει

«Κυνισμό» προσάπτει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Ποτάμι, καταλογίζοντάς του ότι «αφήνει τον ακροδεξιό του εταίρο να αλωνίζει στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική, προσδοκώντας ότι ο υπουργός του συγκρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο ψεκασμένους, ομοφοβικούς, θερμοκέφαλους, πατριδοκάπηλους».

Το Ποτάμι επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είναι σταθερών απόψεων και συμπληρώνει:

  • «Το 1993 εξέδωσε “πόνημα” για την τρομοκρατία, πραγματικός συγγραφέας του οποίου ήταν ο θεωρητικός της χούντας Γεώργιος Γεωργαλάς».
  • «Το 1994 στο 3ο συνέδριο της ΝΔ ζήτησε την αποφυλάκιση των χουντικών».
  • «Το 1996 ο Γεωργαλάς με συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία” αποκάλυψε ότι γράφει και τους λόγους του Καμμένου (και με εξώδικό του, τα επόμενα χρόνια ζήτησε τα λεφτά που είχαν συμφωνήσει για το βιβλίο και τους λόγους)».

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι «τον Νοέμβριο στη Βουλή ο χρυσαυγίτης Παππάς του θύμισε το ακροδεξιό του παρελθόν, λέγοντας επί λέξει: ”Μην σας θυμίσω τις συναντήσεις μας στο γραφείο στην Καλλιθέα”. Και τη Δευτέρα είχαμε την γνωστή εξόρμηση του κ. Καμμένου στα ακριτικά νησιά αγκαλιά με Χρυσαυγίτες. Εξόρμηση που ξεσήκωσε ακόμη και τους Συριζαίους συνοδοιπόρους του (τους “53”, κλπ). Για να καλύψει, λοιπόν, την κατακραυγή ο κ. Καμμένος “ανακάλυψε” για χιλιοστή φορά τη συνέντευξη του Μιχαλολιάκου στους Πρωταγωνιστές. Να του πούμε λοιπόν ότι για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει κάνει όχι 1 αλλά 4 εκπομπές».

Η Σεβαστουπόλεως υπενθυμίζει «την εκπομπή για τις αιματηρές συγκρούσεις έξω από το παλιό Εφετείο το 2009, όπου για πρώτη φορά καταγράφηκαν οι στρατιωτικοί σχηματισμοί της Χρυσής Αυγής. Τα πλάνα αυτά των Πρωταγωνιστών παίζουν σήμερα σε σάιτ και κανάλια, ως απόδειξη της ύπαρξης Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Το 2012 οι Πρωταγωνιστές πρόβαλαν έναν ολοκληρωμένο αντίλογο στη φασιστική θεωρία και δράση, ζητώντας από τον Μιχαλολιάκο να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, που αρκετούς μήνες μετά απασχόλησαν τον δημόσιο διάλογο (από τις νυχτερινές επιδρομές των στελεχών του εναντίον των μεταναστών μέχρι τον ύμνο που είχε γράψει για τον Χίτλερ). Το ίδιο θέμα σχολίασαν ο Στέλιος Κούλογλου, ο Πέτρος Μάρκαρης και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Και τον Νοέμβριο του 2013 έγιναν οι δύο εκπομπές για τον Φύσσα όπου μίλησαν οι γονείς του Παύλου και αρκετοί από αυτούς που σήμερα είναι μάρτυρες κατηγορίας στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής».

«Σταθερός λοιπόν ο Π. Καμμένος, σταθερός και ο Στ. Θεοδωράκης στις απόψεις του», καταλήγει το Ποτάμι.