Skip to main content

Άδεια με «βραχιολάκι» μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως επιτυχούς φοίτησης

Δεκτή ομόφωνα, και με χειροκροτήματα από όλες τις πτέρυγες, έγινε στη Βουλή η βελτιωτική ρύθμιση που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για το θέμα των εκπαιδευτικών αδειών των κρατουμένων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και απέσυρε το αίτημα του για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η τροπολογία περιλαμβάνει πρόβλεψη για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον οι κρατούμενοι έχουν με επιτυχία παρακολουθήσει εξ αποστάσεως το ένα τρίτο των μαθημάτων και εργαστηρίων το προηγούμενο εξάμηνο.

Η αίτηση για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με τη χρήση ηλεκτρονικού γεωεντοπισμού δεν απορρίπτεται από το Συμβούλιο, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου παρουσιάζοντας την τροπολογία πρόκειται για ένα συγκερασμός των απόψεων που είχαν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται.

Αμέσως μετά η συνεδρίαση της Βουλής διεκόπη για λίγη ώρα, προκειμένου οι βουλευτές να μελετήσουν την τροπολογία πριν κληθούν να ψηφίσουν.

Λίγο αργότερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου έλαβε τον λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν η τροπολογία σημαίνει ότι ο Ν. Ρωμανός θα πάρει σε λίγους μήνες άδεια, τον καλούμε να μη χαρίσει τη ζωή του» είπε και ανακοίνωσε πως το κόμμα αποσύρει το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.