Skip to main content

Βουλή: Παρουσία του Πρωθυπουργού η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2015. Κατά την έναρξη της συζήτηση ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Πάνος Καμμένος έθεσε το ζήτημα της αναβολής της συζήτησης μέχρι να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, ώστε να μην αλλάξουν τα δεδομένα του Προϋπολογισμού που θα ψηφίσει η Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε ότι το αίτημα συζητήθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων και ανέφερε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί κανονικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «κατανοητό και δικαιολογημένο» το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων «γιατί έχουμε εκκρεμότητες που δεν έχουν ληφθεί υπόψη». «Ωστόσο», συνέχισε, «θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να φέρει ούτε αυτόν τον Προϋπολογισμό, ούτε κανένα Προϋπολογισμό. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να φύγει και να προκηρύξει εκλογές».

Αμέσως μετά ξεκίνησε η συζήτηση με τον εισηγητή της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο να επισημαίνει πως την κριτική της τρόικας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο Προϋπολογισμός την ακούμε και από βουλευτές.

Λίγο αργότερα εισήλθε στην Ολομέλεια ο Αντ. Σαμαράς χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.

Newsroom naftemporiki.gr