Skip to main content

Ν. Τόσκας: Σοβαρές ενδείξεις ότι οι δράστες της επίθεσης είναι από τον χώρο της Χ.Α.

Για «σοβαρές ενδείξεις» ότι οι δράστες της επίθεσης κατά του Γ. Κουμουτσάκου προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο Mega.

«Κατά πάσα πιθανότητα ήταν άνθρωποι αυτού του πολιτικού χώρου. Έχουμε σοβαρές ενδείξεις», είπε, προσθέτοντας ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» για τον εντοπισμό των ανθρώπων αυτών, καθώς όπως είπε, «υπάρχουν οι φωτογραφίες τους και ξέρουμε πού κινούνται».

Ο κ. Τόσκας επανέλαβε ότι όσα συνέβησαν χθες είναι καταδικαστέα και διαβεβαίωσε ότι «ανεκτικότητα σε τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται να υπάρξει». «Τέτοια περιστατικά θα χτυπηθούν αμείλικτα», επισήμανε.

Σημείωσε ακόμη πως η αστυνομία έκανε τη δουλειά της και προστάτευσε τον κ. Κουμουτσάκο. Είπε ωστόσο ότι «θα εξεταστούν όλες οι πτυχές» και πως αφήνει ένα ερωτηματικό ως προς το αν μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω από την πλευρά της αστυνομίας στο θέμα των συλλήψεων.

Σε άλλες δηλώσεις του, στον Alpha 989, o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης έχουν προσδιοριστεί στον ακροδεξιό χώρο και πως είναι πέντε – έξι άτομα. 

«Έχουν γίνει προσαγωγές, όχι σύλληψη, ερευνήθηκαν άτομα και ερευνώνται και άλλα. Έχουν προσδιοριστεί στον ακροδεξιό χώρο, μιλάμε για 5-6 άτομα. Θα ολοκληρωθεί η διερεύνηση εντός της ημέρας. Αυτά τα άτομα τα έχει δει όλος ο ελληνικός λαός. Η αστυνομία έχει εξειδίκευση και θα φανεί», είπε.