Skip to main content

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κλήση Γ. Στουρνάρα

Αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την κλήση Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπήρξε κατά την πρώτη της συνεδρίαση. Πάντως σήμερα δεν ελήφθη απόφαση και το θέμα παραπέμφθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Στην εκκρεμότητα της κλήσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να δώσεις εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου επισημαίνοντας ότι αν η Επιτροπή θεωρεί ότι παραμένει επίδικο ζήτημα ο συμβιβασμός θα πρέπει να κληθεί.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι σε επιστολή του τον Αύγουστο ο κ. Στουρνάρας προς την τότε πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε δεσμευθεί ότι μπορεί να ενημερώσει την επιτροπή αμέσως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν, ενώ ο τ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κληθεί και η τ. πρόεδρος της Βουλής.

«Αν έρθει ο κ. Στουρνάρας να φωνάξουμε και την κ. Κωνσταντοπούλου» είπε. «Για να μας πει τι;», τον ρώτησε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Στην συνεδρίαση υπήρξε και αντιπαράθεση ανάμεσα στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία και της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, όταν η τελευταία κατήγγειλε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (Σ.Ε.Ε.Π.) που δημιουργείται με το νόμο για τα ΜΜΕ αποτελεί «κέντρο προπαγάνδας» και πρότεινε την κλήση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

«Είναι ειρωνικό να μιλά για προπαγάνδα η εκπρόσωπος του κόμματος που είναι υπεύθυνο για το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση», σχολίασε η κ. Καββαδία, ενώ η κ. Βούλτεψη έκανε λόγο για «φασισμό».

Με παρέμβαση της προεδρεύουσας κ. Χριστοδουλοπούλου η διαμάχη σταμάτησε εκεί.

Newsroom naftemporiki.gr