Skip to main content

Γκολ η Λίβερπουλ, αυτογκόλ η Μέι

Από την έντυπη έκδοση

Του Δημήτρη Η. Χατζηδημητρίου
[email protected]

Η νίκη και η θριαμβευτική πρόκριση με σκορ 4-0 της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα -προχθές το βράδυ στο Άνφιλντ, στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ- ενέπνευσε τους πολιτικούς αρχηγούς χθες στο βρετανικό Κοινοβούλιο, στη συζήτηση για το Brexit.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι «να πάρει μερικά μαθήματα από τον τεχνικό της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ (σ.σ.: Γερμανός) για το πώς φέρνουν καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη».

Απαντώντας η πρωθυπουργός, παρατήρησε: «Πιστεύω ότι αν δει κανείς τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα χθες το βράδυ, αποδεικνύεται πως όταν όλοι λένε πως “όλα έχουν τελειώσει”, ότι ο Ευρωπαίος αντίπαλός σου σε έχει κερδίσει και ο χρόνος τελειώνει και είναι ώρα να παραδεχθείς την ήττα, μπορείς ακόμα και τότε να πετύχεις αν όλοι είναι ενωμένοι».

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν σκοπεύει να ανακοινώσει την αποχώρησή της.

«Η πρωθυπουργός έκανε μία πολύ γενναιόδωρη προσφορά στην Επιτροπή 1922» είπε εκπρόσωπός της και πρόσθεσε: «Βρίσκεται εδώ για να ολοκληρώσει το Brexit στην πρώτη φάση και μετά θα φύγει και θα ανοίξει τον δρόμο για τη νέα ηγεσία, σε δεύτερη φάση. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που επεξεργάζεται: θέλει να ολοκληρώσει το Brexit».

Προφανώς, όμως, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν γνωρίζει την τεχνική του σέντερ φορ. Παρά τις επιθετικές της προσπάθειες, τις ντρίπλες και τις προσποιήσεις δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να βάλει γκολ στο θέμα του Brexit. Δέχτηκε μόνο… αυτογκόλ.