Skip to main content

Επίδομα πρώτης ανταπόκρισης

Φωτ. αρχείου: Nikos Libertas / SOOC

Τα προβλήματα ασφάλειας παράγουν διαρκώς απογοήτευση, ανασφάλεια και θυμό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «έχει στο μυαλό του μία νέα αστυνομία».

Δουλειά του είναι. Πέμπτη φορά στην Κατεχάκη από το 1999. Το λες και εξειδίκευση. Καθείς στο αντικείμενό του. Ο μαθηματικός στη γλώσσα των αριθμών, ο φυσικός στα μυστήρια της Φύσης, ο εργατολόγος στα θέματα του εργατικού δικαίου και ο «δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, άλλα καθήκοντα, είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα» παλεύει με τα θέματα δημόσιας τάξης ακόμα.

Βαριά δουλειά. Τα προβλήματα ασφάλειας παράγουν διαρκώς απογοήτευση, ανασφάλεια και θυμό. Πρόκειται για ζητήματα που, ειδικά οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι, περίμεναν να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Δεν χωρούν και τρικ επικοινωνιακά κι αυτό αποτυπώνεται δημοσκοπικά.
Προεκλογικά, όμως, «ξαναξεκινάμε μια αναγέννηση της αστυνομίας. Να επικαιροποιήσουμε συνολικά τις δράσεις της, γιατί έχουμε μείνει πίσω», δήλωσε σε συνέντευξη στην Όλγα Τρέμη.

Θα πάμε μπροστά «με επίδομα για τους ανταποκριτές πρώτης γραμμής, για τους αστυνομικούς δηλαδή, που πηγαίνουν πρώτοι στο περιστατικό;».

Συγγνώμη, δεν είναι η δουλειά τους; Πείτε μας ότι ενοχλούμε και θα συμμαζευτούμε. «Στόχος είναι να ενισχυθεί το εισόδημά τους, με αυτό το επίδομα πρώτης ανταπόκρισης».

Αλλάζει τότε το πλαίσιο και γίνεται νοσταλγικά θεσπέσιο. Γιατί να μην επαναφέρουμε και όλα τα ωραία χουβαρνταλίδικα του δικομματισμού; Υπήρχε «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία» (310 ευρώ/μήνα) -έτσι, μάλιστα, το ξυπνητήρι ηχεί ευχάριστα-, «επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου» (690 ευρώ/μήνα), «επίδομα πλυσίματος χεριών» (420 ευρώ/μήνα) -πιο ταιριαστό θα ήταν επίδομα Πόντιου Πιλάτου-, «επίδομα μεταφοράς φακέλου» (290 ευρώ/μήνα), επίδομα φαξ -χαμένο σε μια σύμβαση εργασίας του 1977- και άλλα εξωτικά.

Αξέχαστες εποχές. Για ψύλλου πήδημα κι επίδομα. Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες.
Πλέον, θα έρχονται οι ένστολοι. Πριν καν τους καλέσεις.