Skip to main content

Κέιτ Μίντλετον: Πώς ένα και μόνο (πραγματικό) στοιχείο ξαναέγραψε το αφήγημα των τελευταίων εβδομάδων

REUTERS/Toby Melville

Η αλήθεια δεν είχε σκοτεινές ίντριγκες, εξωσυζυγικές σχέσεις και σωσίες. Ήταν σκληρή και μας θύμισε πως και οι βασιλείς είναι... «κοινοί θνητοί»

Εξωσυζυγικές απιστίες, μυστικές εγκυμοσύνες, ενδο-οικογενειακές ίντριγκες, ακόμη και σενάρια θανάτου αντικατάστασης με σωσία είχαν οι θεωρίες συνωμοσίας που ήρθαν στο φως τις τελευταίες εβδομάδες για την Κέιτ Μίντλετον. Κάθε ώρα που περνούσε και δεν πραγματοποιούσε επίσημη εμφάνιση, οι θεωρίες πολλαπλασιάζονταν. Κάθε λεπτό που κανείς  δεν επιβεβαίωνε ούτε διέψευδε αυτές γίνονταν ακόμη πιο «σκοτεινές», «κίτρινες», εξωφρενικές.

Και τότε ήρθε το βίντεο. Η πριγκίπισσα Κάθριν της Ουαλίας, όπως είναι ο επίσημος τίτλος, χωρίς στέμμα και φανταχτερά φορέματα, με ένα απλό t-shirt και ένα τζιν, καθισμένη σε ένα παγκάκι, ενημέρωσε τον κόσμο, που τόσο καιρό άκουγε φήμες και εικασίες, τι πραγματικά είχε συμβεί: Είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Η απλότητα της εικόνας και η αλήθεια του λόγου ήταν εκεί για να διαλύσουν τα μυθεύματα και να ξαναγράψουν από την αρχή το αφήγημα των τελευταίων εβδομάδων.

Όταν την άκουγαν να περιγράφει το σοκ που ένιωσε όταν της ανακοινώθηκε πως έχει καρκίνο και την αγωνία της όχι μόνο για τη θεραπεία της, αλλά και για το πώς θα παρουσιάσει τα νέα στα τρία παιδιά της, ίσως και να ένιωσαν ενοχές για τα «βέλη» που είχαν εξαπολύσει με αφορμή μία… πειραγμένη φωτογραφία, που δημοσίευσε την Ημέρα της Μητέρας. Εκείνη η απόφασή της ξαφνικά δεν ήταν μία κίνηση ματαιοδοξίας, μία κίνηση για να παραπλανήσει το κοινό, αλλά μία άστοχη προσπάθεια να βάλει φρένο στα όσα ακούγονταν για να μπορέσει με περισσότερη ηρεμία να δώσει τη δική της μάχη.

Κέιτ Μίντλετον: Τι σημαίνει η προληπτική χημειοθεραπεία για τη μάχη της με τον καρκίνο

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε αφότου είχε αρχίσει τη χημειοθεραπεία της. Και η απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ από το μνημόσυνο του νονού του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με ακύρωση των σχεδίων του την τελευταία στιγμή δεν έκρυβαν τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι είχε μόλις μάθει πως η σύζυγος και μητέρα των παιδιών του είχε καρκίνο.

Κέιτ Μίντλετον: Από «κοινή θνητή» στο αξιόπιστο πρόσωπο της μοναρχίας – Η πορεία της και η μάχη με τον καρκίνο

Η Κέιτ μπροστά στην κάμερα έδωσε ένα νηφάλιο μήνυμα για τη μάχη της και για την ελπίδα της για ίαση. Ένα μήνυμα, με το οποίο εκατομμύρια οικογένειες μπορούν να συνδεθούν. Και έκανε τους πάντες να συνειδητοποιήσουν το ακόλουθο, που σε λίγες σειρές περιγράφει η WSJ: «Ζουν σε παλάτια, ντύνονται με ωραία ρούχα, τους απονέμονται τίτλοι, όπως και στους προγόνους τους τα τελευταία 1.000 χρόνια. Είναι όμως και μητέρες, πατέρες, κόρες και αδέρφια. Έχουν καλές και κακές μέρες. Έχουν μικροκαυγάδες. Γελάνε με αστεία στην τηλεόραση. Και όπως ο υπόλοιπος κόσμος, αρρωσταίνουν».

Τελικά και οι βασιλείς είναι… «κοινοί θνητοί».