Skip to main content

Μελαχρινή

Καλά κάνετε, διότι οι Ευρωπαίοι ήταν Αφρικανοί στο χρώμα μέχρι και πριν από 5.000 χρόνια.

«Η Αφρική έχει δημογραφική έκρηξη… Όλες αυτές οι χώρες δεν έχουν καμία προοπτική ανάπτυξης και είναι γεμάτες με νέους ανθρώπους, που δεν έχουν τι να κάνουν και δεν έχουν τι να φάνε. Αυτό λοιπόν που εύχομαι είναι σε 100 χρόνια να μη γίνει διά της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη», είπε η πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος κι έπεσε το πολύφωτο.

Ακόμη και «γαλάζιος» βουλευτής, που «πιστεύει πάρα πολύ στη σκληρή μεταναστευτική πολιτική», δήλωσε ότι «δεν θα δείτε ποτέ να προσδιορίζω το θέμα με βάση το χρώμα».

Καλά κάνετε, διότι οι Ευρωπαίοι ήταν Αφρικανοί στο χρώμα μέχρι και πριν από 5.000 χρόνια. Σύμφωνα με γενετική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014 στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PNAS, οι κάτοικοι της Ευρώπης απέκτησαν το ανοιχτόχρωμο δέρμα πολύ πιο πρόσφατα από ό,τι θα φανταζόταν κανείς, χιλιάδες χρόνια μετά την άφιξή τους στην περιοχή. Και οι μεταβολές πιθανότατα οφείλονται όχι μόνο στη φυσική επιλογή, αλλά και στη σεξουαλική επιλογή, δηλαδή τις ερωτικές προτιμήσεις των προγόνων μας.

Καταριανοί, Σαουδάραβες και Εμιρατινοί λέτε να χαλάνε την Ευρωπαία αγνή, «αφού οι κοινωνίες μας δεν μπορούν να ενσωματώσουν ισλαμικά ρεύματα»;

Αν είναι Νιγηριανοί -γεια σου Giannis- αλλά από τον Νότο της αφρικανικής χώρας, χριστιανοί;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν υπάρχει ρατσισμός για τους πλούσιους μετανάστες, ακόμη κι αν «έχουν τον δικό τους πολιτισμό και τη δική τους θεοκρατική προσέγγιση». «Είναι καλοί, επειδή είναι πλούσιοι. Αν ήμουν πλούσια, κι εγώ πολύ καλή θα ήμουν», λέει η σύζυγος Κιμ στα κινηματογραφικά «Παράσιτα».

Υπάρχει ρατσισμός μόνο για τους φτωχούς μετανάστες. Γενικά, για τους φτωχούς. Έλληνες και ξένους. Το θέμα είναι η φτώχεια, ο κόσμος, που δεν χόρτασε ακόμα ψωμί, αυτό το μαύρο ενοχλεί, το χρώμα που δεν έχει ή δεν αντανακλά φως σε κανένα σημείο του φάσματος.

Φτάνουμε στα όρια του δράματος. Να μη συζητηθεί, λοιπόν, το μεταναστευτικό; Ποιος το αμφισβητεί; Από πολιτικές αποφάσεις έχει δημιουργηθεί. Δεν είναι μία στραβή.