Το «Βραβείο του IMO για την Εξαιρετική Ανδρεία στη Θάλασσα» για το 2025 παρέλαβε από τον γενικό γραμματέα του International Maritime Organization, Arsenio Dominguez, στο Λονδίνο, ο Νοτιοκορεάτης ναυτικός Lee Tae-Young.
Η διάκριση απονεμήθηκε για την ηρωική του δράση κατά τη βύθιση του αλιευτικού Geum Seong No. 135, στα ανοικτά του νησιού Jeju τον Νοέμβριο του 2024. Ο Lee κατάφερε να σώσει 12 μέλη του πληρώματος, βοηθώντας τους να επιβιβαστούν σε σωσίβιες λέμβους, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Ο ίδιος δεν είχε καταφέρει να παραστεί στην επίσημη τελετή απονομής τον Δεκέμβριο του 2025, λόγω προβλημάτων υγείας.
O Arsenio Dominguez εξήρε το θάρρος και την ηγετική στάση του Lee Tae-Young. «Σας οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη. Η πράξη σας ανέδειξε τη σημασία της ασφάλειας των αλιευτικών σκαφών και της κατάλληλης εκπαίδευσης»
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












