Skip to main content

Από το Ισραήλ ανοίγει η κρουαζιέρα στην Αν. Μεσόγειο

Από την έντυπη έκδοδη 

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Με το υπερσύχρονο κρουαζιερόπλοιο Odyssey of the Seas θα ανοίξει μέσα στον Μάιο την σεζόν για την Ανατολική Μεσόγειο η Royal Caribbean International.

Η εταιρεία θα στηριχτεί στις τρεις χώρες που μπορούν να δώσουν ώθηση στην περιοχή, Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο. Πρόκειται για την προσπάθεια που κάνουν οι εταιρείες κρουαζιέρας να επανεκκινήσουν τον κλάδο, μετά το καταστροφικό 2020, που λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, η βιομηχανία έπεσε κυριολεκτικά στο ναδίρ.

Φέτος, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να προσελκύσουν περίπου το ένα τρίτο των επιβατών του 2019.

Η εκκίνηση

Οι κρουαζιέρες θα ξεκινούν από το Ισραήλ και θα απευθύνονται αποκλειστικά σε Ισραηλινούς, μια χώρα που το σύνολο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Θα προσφέρει ένα συνδυασμό από κρουαζιέρες 3 έως 7 νυκτών που θα επισκέπτονται ελληνικά νησιά και την Κύπρο.

Τα δρομολόγια, μετ’ επιστροφής από τη Χάιφα του Ισραήλ, θα περιλαμβάνουν στάσεις σε ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Μύκονος αλλά και στην Αθήνα, καθώς και στη Λεμεσό στην Κύπρο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι να κάνουμε ντεμπούτο στις κρουαζιέρες της Royal Caribbean από το Ισραήλ με το νεότερο και πιο καινοτόμο κρουαζιερόπλοιό μας, το Odyssey of the Seas» ανέφερε ο Michael Bayley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, της Royal Caribbean International.

«Χάρη στα εκατομμύρια των εμβολίων που φέραμε, είμαι περήφανος που το Ισραήλ θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εγκαινιάσει τη νέα ναυαρχίδα της Royal Caribbean.

Η απόφαση της Royal Caribbean να έρθει στο Ισραήλ αποτελεί σημαντική έκφραση εμπιστοσύνης στην πολιτική μας. Αυτή είναι μια σημαντική οικονομική, τουριστική στιγμή για το Κράτος του Ισραήλ» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Το Ισραήλ είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο επιτυχίας. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας -το “πράσινο διαβατήριο”- ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από τον ιό COVID-19 ειρηνικά. Ακριβώς όπως κάναμε το Ισραήλ παγκόσμιο πρωταθλητή στα εμβόλια, θα το κάνουμε παγκόσμιο πρωταθλητή στην οικονομία και στον τουρισμό στη μετά τον κορονοϊό εποχή».

Σε συνεργασία με τις αρχές υγείας και τουρισμού του Ισραήλ, η Royal Caribbean θα είναι η πρώτη που θα προσφέρει πλήρως εμβολιασμένες κρουαζιέρες, όπου τόσο το πλήρωμα όσο και οι επισκέπτες άνω των 16 ετών θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα πρόσθετα μέτρα υγείας και ασφάλειας που πρέπει να εφαρμοστούν από το Ισραήλ και τη Royal Caribbean θα ανακοινωθούν αργότερα.

Αισιόδοξος ο Χ. Θεοχάρης

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και τη γύρω περιοχή.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη σημερινή ανακοίνωση, καθώς η πρόσφατη ταξιδιωτική μας συμφωνία με το Ισραήλ φέρνει ήδη αποτελέσματα, και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να έχουν μοναδικές εμπειρίες στους όμορφους προορισμούς και τα νησιά μας».

Ο Σάββας Πέρδιος, υφυπουργός Τουρισμού για την Κύπρο, σχολίασε: «Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε στο δρομολόγιο της Royal Caribbean αυτό το καλοκαίρι, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το νέο τους πλοίο στο νησί μας. Η Κύπρος υποστηρίζει τη βιομηχανία κρουαζιέρας και είναι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσει τη βιομηχανία στο δρόμο της προς την ανάκαμψη. Είμαστε βέβαιοι ότι οι επισκέπτες θα περάσουν καλά, τόσο στο πλοίο όσο και κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, ένα από τα ωραιότερα νησιά της Μεσογείου».

Η εταιρεία

Η Royal Caribbean International προσφέρει κρουαζιέρες σε περισσότερους από 270 προορισμούς σε 72 χώρες σε έξι ηπείρους, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού νησιωτικού προορισμού της Royal Caribbean στις Μπαχάμες, Perfect Day at Coco Cay, η πρώτη στη συλλογή Perfect Day Island. Η Royal Caribbean έχει επίσης ψηφιστεί Best Cruise Line Συνολικά για 18 συνεχόμενα χρόνια στα Travel Weekly Readers’ Choice Awards. Εφαρμόζει επίσης τις συστάσεις της Healthy Sail Panel της δημόσιας υγείας και των επιστημονικών εμπειρογνωμόνων για να παρέχει ασφαλέστερες και υγιέστερες διακοπές κρουαζιέρας σε όλες τις δραστηριότητές της. Τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, οι περιφερειακοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η άδεια για επίσκεψη σε λιμάνια προσέγγισης, υπόκεινται σε αλλαγές με βάση τη συνεχή αξιολόγηση, τα πρότυπα δημόσιας υγείας και τις κυβερνητικές απαιτήσεις.