Skip to main content

Mega deal της Harbor Lab με την Oldendorff Carriers

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με έναν τιτάνα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, την Oldendorff Carriers»

Μία ακόμη μεγάλη συμφωνία έκλεισε η ελληνική νεοφυής επιχείρηση Harbor Lab, ανακοινώνοντας την υπογραφή συμβολαίου με μία εκ των κορυφαίων ναυτιλιακών διεθνώς στο ξηρό φορτίο, την Oldendorff Carriers.

Η τελευταία θα αξιοποιήσει στον πολυπληθή στόλο της το «έξυπνο» λογισμικό της ελληνικής εταιρείας που συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των εξόδων ενός πλοίου κατά τον ελλιμενισμό του. Ειδικότερα, η πλατφόρμα λογισμικού ως υπηρεσία (software-as-a-service – SaaS) της Harbor Lab παρέχει ακριβείς πληροφορίες για τις πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, φέρνοντας σαφήνεια και αποτελεσματικότητα στις λιμενικές συναλλαγές για όλα τα μέρη. Το λογισμικό της εταιρείας εμπιστεύονται σήμερα περισσότερα από 2.000 πλοία.

Με ιστορία άνω των 100 ετών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η Oldendorff Carriers διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 750 bulk carriers. H εταιρεία εκπροσωπείται σε 21 γραφεία παγκοσμίως, έχοντας ένα εργατικό δυναμικό άνω των 4.500 υπαλλήλων από 60 χώρες.

Υιοθετώντας την τεχνολογία της Harbor Lab, η Oldendorff θα επιτύχει, μεταξύ άλλων, βελτιστοποίηση των λογιστικών διαδικασιών και έγκαιρες πληρωμές, εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της ακριβούς τιμολόγησης και διαφάνεια στις πληροφορίες σχετικά με το κόστος, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ναυτιλία αλλάζει

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με έναν τιτάνα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, την Oldendorff Carriers» σημείωσε ο Αντώνης Μαλαξιανάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Harbor Lab. «Το γεγονός ότι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες χύδην ξηρού φορτίου στον κόσμο αποφάσισε να συνάψει συμβόλαιο μαζί μας αποτελεί απόδειξη της δύναμης και του παγκόσμιου χαρακτήρα της πλατφόρμας μας» συμπλήρωσε.

«Παρότι πολλές ναυτιλιακές παρακολουθούν και περιμένουν, η Oldendorff πάντα αγκάλιαζε την αλλαγή και την αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα. Η ψηφιοποίηση και οι πλατφόρμες όπως η Harbor Lab που προσφέρουν αυτοματοποιημένες λύσεις/διαδικασίες θα συνεχίσουν να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί ο κλάδος μας στο μέλλον» σχολίασε, από την πλευρά του, ο Sven Möller, Managing Director Operations της Oldendorff Carriers.