Skip to main content

Αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Φωτ. LinkedIn/ Union of Greek Shipowners | Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών

«Η ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και θα είναι αρωγός στο έργο σας» δήλωσε η Μελίνα Τραυλού

«Η ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και θα είναι αρωγός στο έργο σας. Στο έργο του κοινού καλού, στο έργο της καθημερινής προσφοράς που αγγίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Μελίνα Τραυλού, κατά την τελετή παράδοσης 5 οχημάτων ειδικού τύπου προς το Πυροσβεστικό Σώμα από την ΕΕΕ, στο πλαίσιο της δωρεάς ύψους 2.500.000 ευρώ του 2021.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Θεόδωρου Βάγια, του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Νικόλαου Ρουμελιώτη και του επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος, Αθανάσιου Μπαλάφα, μεταξύ άλλων.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τίμησαν την κ. Τραυλού για την πολυεπίπεδη, διαχρονική προσφορά της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στο Πυροσβεστικό Σώμα και στη χώρα.

Η ομιλία της κυρίας Τραυλού:

«Η Ένωσή μας, αναγνωρίζοντας διαχρονικά το τιτάνιο έργο σας, το καλοκαίρι του 2021, προχώρησε σε, μία ακόμα δωρεά, ύψους 2.500.000 ευρώ, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην ατομική ευθύνη, που αφορά στην δράση, αλλά και στην ανταπόκριση του καθένα μας. Στην συμβολή μας στην πρόληψη ως υπεύθυνοι πολίτες και στην άμεση ενημέρωση των Αρχών ως ενεργοί πολίτες.

Ας λειτουργούμε, λοιπόν με το ελληνικό φιλότιμο, με το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον και όλων μαζί για τον τόπο μας.

Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί, πλέον, κλιματική κρίση δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χώρος για αδιαφορία από κανέναν, για κανέναν.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να απευθυνθώ, όπως ξεκίνησα την ομιλία μου, στις γυναίκες και στους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που δίκαια αναγνωρίζονται από όλους μας, ως σύγχρονοι ήρωες.

Η ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και θα είναι αρωγός στο έργο σας.

Στο έργο του κοινού καλού, στο έργο της καθημερινής προσφοράς που αγγίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.»

Β. Κικίλιας: Η ΕΕΕ δίνει το παρών στη μεγάλη εθνική μάχη κατά της Κλιματικής Κρίσης

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και ιδιαιτέρως την πρόεδρό της, Μελίνα Τραυλού, για τη δωρεά 5 πυροσβεστικών οχημάτων προς το Πυροσβεστικό Σώμα.

«Τα πλήρως εξοπλισμένα οχήματα που παραλάβαμε, έρχονται να ενισχύσουν τον στόλο οχημάτων του σώματος και να συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Στα δύσκολα η χώρα πάντα είχε ανθρώπους, οι οποίοι έκαναν το βήμα μπροστά, ως ευεργέτες, συνεισφέροντας στο κοινό καλό. Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ήταν παρούσα στις πιο δύσκολες στιγμές μας, όπως η οικονομική κρίση και η πανδημία, και σήμερα δίνει το παρών στη μεγάλη εθνική μάχη κατά της Κλιματικής Κρίσης» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.