Skip to main content

ΠΝΟ: Οι προτάσεις για τη ναυτική εκπαίδευση υποβαθμίζουν τις ΑΕΝ και τα ΚΕΣΕΝ

Η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία υποβάθμιση των τίτλων σπουδών των Α.Ε.Ν.

Οι προωθούμενες προτάσεις για τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση υποβαθμίζουν ευθέως όχι μόνο τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Α.Ε.Ν., αλλά και τα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού ΚΕΣΕΝ, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), Μανώλης Τσικαλάκης, μιλώντας σε φοιτητές της ΑΕΝ Ασπροπύργου.

Aνέφερε ότι η λειτουργία της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και η μισθοδοσία των ναυτοδιδασκάλων προτείνεται να γίνεται με τη μέθοδο του «κουμπαρά», με αποτέλεσμα, όπως τόνισε, «οι συνάδελφοι να οδηγούνται στα “κοράκια” της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης».

Κατέστησε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι στις συζητήσεις που αφορούν τη ναυτική εκπαίδευση δεν νοείται να απουσιάζει η ΠΝΟ, η οποία έχει και θέσεις και προτάσεις που ανταποκρίνονται στις διεθνείς αλματώδεις τεχνολογικές εξελίξεις.

Επισήμανε ότι πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση της Ομοσπονδίας είναι οι απόφοιτοι των Α.Ε.Ν. να εντάσσονται στο επίπεδο 6 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, σημειώνοντας ότι η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία υποβάθμιση των τίτλων σπουδών των Α.Ε.Ν. και συγκεκριμένα δεν πρόκειται να δεχθεί την υποβάθμιση των τίτλων των αποφοίτων που εισέρχονται με Πανελλήνιες εξετάσεις.