Skip to main content

Wind in the Sails: Η βαθιά στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας και τα οφέλη της

Σε εξέλιξη το συνέδριο Wind in the Sails: New Opportunities for Europe and China που συνδιοργανώνουν ο Όμιλος Μέσων της Ναυτεμπορικής και το CGTN

O Μιχάλης Ψύλος, Διευθυντής του Νaftemporiki.gr και η Juliet Mann από το κινεζικό δίκτυο CGTN, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, Wind in the Sails: New Opportunities for Europe and China που συνδιοργανώνουν ο Όμιλος Μέσων της Ναυτεμπορικής και το CGTN σήμερα στο Divani Apollon Thalasso & Spa, στο Καβούρι.

«Τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα και η Κίνα έχουν προχωρήσει σε μια βαθιά σχέση και βαθιά φιλία με στρατηγική συνεργασία και με αμοιβαία πλεονεκτήματα σε κάθε τομέα. Από την επικοινωνία έως την ενέργεια, από τις ναυτιλιακές μεταφορές έως τις λιμενικές εργασίες τα δύο μας έθνη όχι μόνο έχουν χτίσει μία στρατηγική συνεργασία, αλλά ταυτόχρονα έχουν μοχλεύσει κοινούς στόχους» σημείωσε ο κ. Ψύλος. Θύμισε δε ότι φέτος κλείνουν 10 έτη από την πρωτοβουλία Belt & Road.

«Μπορούμε να δούμε σπόρους που έχουν τεθεί για ένα θαυμαστό μέλος συνεργασίας και εταιρικής σχέσης. Ήδη ξέρουμε λοιπόν ότι το Belt & Road ήδη έχει βάλει τα θεμέλια για την ενδυνάμωση δεσμών μεταξύ Κίνας και Ελλάδος και θα δούμε όλα αυτά σε αυτό το event λοιπόν» σημείωσε από την πλευρά της η κ. Mann, προσθέτοντας ότι «εμείς εδώ στο “Wind in the Sales” είμαστε εδώ για να εξερευνήσουμε τις διαφορετικές δυνατότητες των πραγμάτων που μπορεί να συμβούν, αλλά και να δούμε πως θα συμβούν όλα αυτά».

Στο συνέδριο υψηλόβαθμες είναι οι εκπροσωπήσεις από την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία των δύο χωρών με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη από την ελληνική πλευρά, και τον Κινέζο Πρέσβη στην Ελλάδα, Xiao Junzheng.

Εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ναυτιλιακής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων και αναλυτές θα εκφωνήσουν ομιλίες και θα πλαισώσουν τα πάνελ συζήτησης. Μείνετε συντονισμένοι.