Skip to main content

Propeller Club Πειραιά: Για τρίτη φορά πρόεδρος ο Κωστής Φραγκούλης

Στη γενική συνέλευση του Propeller Club ο πρόεδρος Κωστής Φραγκούλης εύχεται για τα γενέθλια του προηγούμενου προέδρου Γιώργου Ξηραδάκη (αριστερά), μαζί με τον Δημήτρη Βασιλάκο, που διετέλεσε επί 10 συναπτά χρόνια Ταμίας του Club και αποφάσισε να δώσει την σκυτάλη στους επόμενους, καθώς και τον Χρήστο Τιμαγένη.

Ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 900 μέλη

Για τρίτη συνεχόμενη θητεία θα βρίσκεται στο πηδάλιο του Propeller Club Πειραιά, ο κ. Κωστής Φραγκούλης. Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην γενική συνέλευση στις 12 Σεπτεμβρίου αναδείχθηκε το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Club, ενώ εξελέγησαν 10 από τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου που έβαλαν υποψηφιότητα, και εισήχθησαν έξι νέα μέλη.

Για το δ.σ. πρώτος βγήκε ο Κωστής Φραγκούλης με 431 ψήφους,  δεύτερη η Δανάη Μπεζαντάκου 233 ψήφοι τρίτος ο Χρήστος Τιμαγένης με 188 ψήφους, τέταρτη η Μαρία Χατζηωάννου με 163 ψήφους. Ακολούθησαν οι Γιώργος Μαργαρώνης 155 ψήφοι, Δωροθέα Ιωάννου 155 ψήφοι,  Γιάννης Κοτζιάς 146 ψήφοι, Σήφης Βαρδινογιάννης 146 ψήφοι, Θεόφιλος Ξενακούδης 139 ψήφοι, Κατερίνα Σταθοπούλου 135 ψήφοι , Βαλέντιος Βαλεντής 134 ψήφοι , Γιάννης Μπελούσης 132 ψήφοι, Μιχάλης Δαλακούρας 114 ψήφοι Χρυσάνθη Στεφάνου 109 ψήφοι,  Γιώργος Καλλιάνης 104 ψήφοι , Παναγιώτης Ζαφέτ 102 ψήφοι. Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι   Κοσμάς Μακρυγεώργος με 97 ψήφους Ειρήνη Νοτιά με 87 ψήφους και Άκης Τσιριγκάκης με 83 ψήφους.

Όπως και το 2021, και φέτος υπήρχε δυνατότητα για φυσική συμμετοχή στις διαδικασίες του Club, ενώ παράλληλα, η Γενική Συνέλευση μεταδιδόταν σε live streaming για όποιους ήθελαν να την παρακολουθήσουν από μακριά, δίνοντας τη δυνατότητα και για online συμμετοχή και ψηφοφορία στις εκλογές, μέσω της πλατφόρμας Eventora.

Συνολικά ψήφισαν 586 μέλη, εκ των οποίων τα 311 μέλη ψήφισαν με φυσική παρουσία, ενώ τα 275 ηλεκτρονικά. Στις εκλογές έλαβαν μέρος συνολικά 43 υποψήφιοι για τις 16 θέσεις των Κυβερνητών και 3 υποψήφιοι για τις θέσεις των 3 μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Το νέο Δ.Σ.

Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, στα γραφεία του club στον Πειραιά.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Club, με τον Κωστή Φραγκούλη να συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη θητεία από τη θέση του Προέδρου. H νέα Διοικούσα Επιτροπή είναι η εξής: Πρόεδρος: Κωστής Φραγκούλης Α’ Αντιπρόεδρος: Δανάη Μπεζαντάκου Β’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Μαργαρώνης Γενικός Γραμματέας: Χρήστος Τιμαγένης Ταμίας: Μαρία Χατζηωάννου.  Οι υπόλοιποι 11 Κυβερνήτες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι με αλφαβητική σειρά οι: Βαλέντιος Βαλεντής, Σήφης Βαρδινογιάννης, Μιχάλης Δαλακούρας,  Πάνος Ζαφέτ,  Δωροθέα Ιωάννου, Γιώργος Καλλιάνης,  Γιάννης Κοτζιάς,  Γιάννης Μπελούσης,  Θεόφιλος Ξενακούδης,  Κατερίνα Σταθοπούλου,  Χρυσάνθη Στεφάνου.  «Νιώθω μέγιστη τιμή και χαρά που συνεχίζω για τρίτη θητεία ως Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά», δήλωσε ο Κωστής Φραγκούλης. «Η εμπιστοσύνη των μελών προς το πρόσωπο μου με τέτοιο υψηλό ποσοστό ψήφων με συγκίνησε και δεσμεύομαι πως το νέο εξαιρετικό Διοικητικό Συμβούλιο θα ανεβάσει το Club ακόμα πιο ψηλά και θα συνεχίσει με δυναμισμό και όραμα το έργο του»

Η γενική συνέλευση

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και της ανάγνωσης των πεπραγμένων από τον πρόεδρο Κωστή Φραγκούλη, εγκρίθηκαν ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός της παρελθούσης διετίας, ο προϋπολογισμός της επόμενης διαχειριστικής περιόδου και η τροποποίηση άρθρων του καταστατικού του club. Σε κλίμα συγκίνησης, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε, συνεχάρη και βράβευσε εκ μέρους του Δ.Σ, τον Δημήτρη Βασιλάκο για την μακρόχρονη πορεία του στο Propeller Club, αφού μετά από πέντε συνεχόμενες θητείες, ολοκλήρωσε το έργο του με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας υψηλές προσδοκίες για τον διάδοχό του, όπως χαρακτηριστικά είπε. Κατά τη Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος έκανε τον απολογισμό της δράσης του Διοικητικού του Συμβουλίου, διαβάζοντας τα πεπραγμένα. Πολλά από τα στοιχεία που παρέθεσε προκάλεσαν αίσθηση, καθώς αφορούσαν σε στοιχεία που καταδεικνύουν τη μεγάλη πρόοδο του Club. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η οικονομική ενδυνάμωση του club, που ήταν και ο βασικός στόχος που απερχόμενου Διοικητικού, επετεύχθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τα νούμερα να μιλάνε από μόνα τους, ενώ η ανάπτυξη στον αριθμό των μελών ήταν πρωτοφανής. Μέσα στις μεγάλες κατακτήσεις του απερχόμενου Διοικητικού, ο Πρόεδρος επίσης ξεχώρισε τη σημαντική αύξηση του κοινωνικού έργου, την απόκτηση νέων ιδιόκτητων γραφείων στον Πειραιά, την ίδρυση του Student Port, το παράρτημα για τους νέους του club, αλλά και την καθιέρωση του Hellenic-American Shipping Gala, της δεύτερης μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης, που δίνει νέα δυνατότητα άντλησης πόρων. Σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία, ενδεικτικά, τα χρηματικά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 109%. Την ίδια διετία, τα έσοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 109%. Το πλεόνασμα χρήσης αυξήθηκε κατά 137% και το σύνολο ιδίων κεφαλαίων κατά 141%. Όσον αφορά τις συνδρομές των μελών, παρουσίασαν αύξηση κατά 115%. Τέλος, το πρόγραμμα δωρεών και υποτροφιών, που αποτελεί κι έναν βασικό πυλώνα δραστηριοποίησης του Club, αυξήθηκε κατά 81%.