Skip to main content

Θ. Πάλλης στο Naftemporiki TV: Πολύ σημαντική η συμβολή της ναυτιλίας στο ΑΕΠ

O Θάνος Πάλλης, καθηγητής Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών ΠΑΠΕΙ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Η συμβολή των εφοπλιστών είναι πολύ σημαντική και στο δικό μας ΑΕΠ ακόμα και την περίοδο της κρίσης, υπάρχουν σημαντικά μερίσματα που δίνουν οι μετοχές των ελληνόκτητων ναυτιλιακών εταιρειών που είναι εισηγμένες, άρα μέσω των μερισμάτων υπάρχει μια μεγάλη συμβολή, τα πλοία στην Ελλάδα απασχολούν Έλληνες καπετάνιους και Έλληνες πλοιάρχους» ανέφερε ο Θάνος Πάλλης, καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Ο κ. Πάλλης επεσήμανε ότι «οι ναυτιλιακές σπουδές στην Ελλάδα έχουν αναβαθμιστεί, πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχουν τρία τμήματα πανεπιστημιακά όπως και κολλέγια και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που παρέχουν σχετική εκπαίδευση, επίσης υπάρχουν και καλές μεταπτυχιακές σπουδές, έρχονται στην Ελλάδα και από το εξωτερικό για να σπουδάσουν ναυτιλία».

Τέλος ο κ. Πάλλης υποστήριξε πως «πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε ποιοτικές σπουδές για να προσελκύουμε καλούς φοιτητές και από το εξωτερικό, υπάρχει βεβαίως περιθώριο βελτίωσης, θα είναι σημαντικό για την ελληνική ναυτιλία το να προσελκύσουμε νέους».

Διαβάστε επίσης:

1 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ από την ελληνόκτητη ναυτιλία