Skip to main content

Το 5,1% της Seanergy Maritime Holdings απέκτησε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος

Πηγή φωτ. facebook.com/seanergy.maritime

Επένδυση στη Seanergy Maritime Holdings του Σταμάτη Τσαντάνη έκανε ο πρόεδρος και CEO της Costamare, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος. Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε με σημείωμά της προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) η Seanergy, ο κ. Κωνσταντακόπουλος απέκτησε 1,017 εκατ. μετοχές της εταιρείας, αριθμός που μεταφράζεται σε μετοχικό ποσοστό 5,1%.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για προσωπική επένδυση του κ. Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος αγόρασε τις μετοχές μέσω της Longshaw Maritime Investments, και όχι της Costamare. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος επενδύει σε μία άλλη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία. Στις αρχές του 2022 είχε γνωστοποιηθεί ότι απέκτησε ποσοστό στην Tsakos Energy Navigation του Νικόλα Τσάκου, μειώνοντας, βέβαια, σημαντικά μετά από κάποιους μήνες το μερίδιό του.

Τα ανοίγματα της Costamare

Πάντως, η επένδυση σε μία εταιρεία με στόλο bulk carriers, όπως η Seanergy ταιριάζει με τις κινήσεις επέκτασης που υλοποιεί στη συγκεκριμένη αγορά το τελευταίο διάστημα η Costamare.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του 2021 η Costamare έκανε άνοιγμα στο ξηρό φορτίο, με deals από τη δευτερογενή αγορά. Ναυλομεσίτες τη συνέδεσαν τις τελευταίες ημέρες με την αγορά των δύο πρώτων μεγάλων φορτηγών τύπου capesize. Παράλληλα, νωρίτερα φέτος λάνσαρε και την Costamare Bulkers, μία πλατφόρμα που ναυλώνει bulk carriers και αξιοποιεί λύσεις, όπως συμφωνίες μελλοντικής εκπλήρωσης και αντιστάθμισης καυσίμων.

Η Seanergy Maritime Holdings είναι εταιρεία με δραστηριότητα αποκλειστικά εστιασμένη στα μεγάλα bulkers, τύπου capesize, ελέγχοντας 16 βαπόρια, συνολικής χωρητικότητας 2,84 εκατ. dwt. Η Costamare διαχειρίζεται ένα στόλο από 71 containerships, συνολικής χωρητικότητας περίπου 524.000 TEUs και 43 bulk carriers, χωρητικότητας 2,36 εκατ. dwt. Αμφότερες είναι εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Oι τελευταίες ημέρες κρύβουν σημαντικές μετοχικές εξελίξεις στο ταμπλό με τις ναυτιλιακές εισηγμένες. Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι η Danaos Corp. του Γιάννη Κούστα και η Castor Maritime του Πέτρου Παναγιωτίδη ελέγχουν πάνω από το 30% της αμερικανικής Eagle Bulk.