Skip to main content

Μ. Τραυλού στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ν»: Η ναυτιλία ακλόνητη σταθερά στις αλλεπάλληλες κρίσεις

«Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε ως φάρος σταθερότητας»

Στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, που φέρνουν νέες ευκαιρίες, αλλά και προκλήσεις αναφέρθηκε από το βήμα του 7ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

«Ζούμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, στο οποίο ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε αλλάζει ριζικά. Σε τέτοιες συνθήκες ανακύπτουν συνεχώς διλήμματα. Στη ναυτιλία είμαστε μαθημένοι σε αυτό» ανέφερε η κ. Τραυλού, υπογραμμίζοντας ότι στις αλλεπάλληλες κρίσεις η ναυτιλία ήταν πάντα η ακλόνητη σταθερά.

«Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε ως φάρος σταθερότητας. Αντιμετωπίζουμε διλήμματα και αγωνίες της παγκόσμιας κοινότητας με σύνεση και ψυχραιμία» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τόνισε ακόμη ότι η Ένωση εργάζεται ώστε να αναδεικνύει τα πραγματικά γεγονότα, ώστε να μην βρισκόμαστε μπροστά σε κατασκευασμένα διλήμματα και προβλήματα. «Έχουμε υποχρέωση να οδηγούμε τις εξελίξεις και να βρίσκουμε λύσεις, επικεντρωμένοι στον άνθρωπο και με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία των εθνών» κατέληξε.