Skip to main content

Συζήτηση CLIA-Ευρωβουλευτών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαπίστωση ότι η κρουαζιέρα αποτελεί συχνά τη μοναδική επιλογή διακοπών για τους ταξιδιώτες με μειωμένη κινητικότητα

Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα “Βιώσιμος, προσβάσιμος, χωρίς αποκλεισμούς τουρισμός κρουαζιέρας – Υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων και προορισμών” διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας στην Ευρώπη (CLIA Europe), μαζί με τέσσερις ευρωβουλευτές.

Όπως αναφέρει η Ένωση σε ανάρτησή της, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαπίστωση ότι η κρουαζιέρα αποτελεί συχνά τη μοναδική επιλογή διακοπών για τους ταξιδιώτες με μειωμένη κινητικότητα, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες υποστηρίζουν τις τοπικές παραδόσεις, τους πολιτισμούς και τις οικονομίες.

“Αυτή η στρογγυλή τράπεζα καταδεικνύει ότι οι πρωτοβουλίες που επισημάναμε σήμερα είναι ουσιαστικές και ότι είμαστε μια δύναμη για το καλό. Συμβάλλουμε πλήρως στους ευρωπαϊκούς στόχους, όπως η εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ ή η υποστήριξη των προορισμών που επισκεπτόμαστε”, κατέληξε η Γενική Διευθύντρια της CLIA στην Ευρώπη Marie-Caroline Laurent.