Skip to main content

Desert Virtue: Με επιτυχία η διάσωση τριών ναυαγών

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Μαρτίου 2023, καθώς το  νεότευκτο “Desert Virtue” έπλεε, 40 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Barranquilla της Κολομβίας.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης τριών ναυαγών μελών ιστιοπλοϊκού σκάφους, που ζητούσε επειγόντως βοήθεια στη Καραϊβική Θάλασσα, από το πλήρωμα του υπό ελληνική σημαία bulk carrier “Desert Virtue”, της εταιρείας Atlantic Bulk Carries.

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Μαρτίου 2023, καθώς το  νεότευκτο “Desert Virtue” έπλεε, 40 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Barranquilla της Κολομβίας. Το πλοίο έλαβε σήμα κινδύνου από παράκτιο σταθμό της Κολομβίας για το ιστιοπλοϊκό σκάφος “OYA” σημαίας Βραζιλίας, το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και έχρηζε άμεσης βοήθειας.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε στο Kalymnos-news ο πλοίαρχος του πλοίου Γιάννης Μαυρομάτης με καταγωγή από την Κάλυμνο «Άμεσα αλλάξαμε πορεία με σκοπό την προσέγγιση του και ενώ το ιστιοπλοϊκό βρισκόταν 16 ναυτικά μίλια από το δικό μας στίγμα. Προσεγγίσαμε το ιστιοπλοϊκό πλοίο και μετά από μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης καταφέραμε να διαδώσουμε τα 3 μέλη του, δύο άντρες και μια γυναίκα, εθνικότητας Βραζιλίας. Στην συνέχεια, κατόπιν οδηγιών από το κέντρο διάσωσης προσεγγίσαμε τις Κολομβιανές ακτές όπου τους παρέλαβε η Κολομβιανή ακτοφυλακή».