Skip to main content

Πειραιάς: Τα «γυαλικά» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν 548.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση δέκα εκατομμυρίων εννιακοσίων εξήντα χιλιάδων (10.960.000) λαθραίων τσιγάρων προέβησαν, πρωινές ώρες της Τρίτης στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά και στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις 6 Ιουλίου δεσμεύτηκε το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο εκφορτώθηκε στον Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με δηλωμένο φορτίο γυάλινα είδη και τελικό προορισμό το Μαυροβούνιο.  Στη συνέχεια, την επομένη διενεργήθηκε έλεγχος από την ομάδα X-RAY του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, από την οποία κρίθηκε απαραίτητος ο περαιτέρω φυσικός έλεγχος του εν λόγω  εμπορευματοκιβωτίου.

Πρωινές ώρες σήμερα και κατόπιν ένδειξης τελωνειακού σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων Κ9, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από κοινού με στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και τελωνειακούς υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, προέβησαν στην αποσφράγιση και στον καθολικό έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 548.000 πακέτα τσιγάρων με είκοσι τσιγάρα το καθένα, που αντιστοιχούν σε 10.960.000 τσιγάρα. 

Το συνολικό ποσό διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων, ανέρχεται στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα καθώς και το κατασχεθέν εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκαν στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.