Μετοχική θέση και στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά «έχτισε» το Ιταλο-Ιρλανδικό fund Helikon Investments. Σύμφωνα με ανακοίνωση του «μεγάλου λιμανιού», το fund στις 10 Νοεμβρίου ξεπέρασε το 5% των μετοχών του ΟΛΠ (5,376%). Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, επειδή δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μετοχές στην αγορά (το 67% ανήκει στη Cosco και ένα 7% περίπου στο ελληνικό δημόσιο), το fund αγόραζε μετοχές για αρκετούς μήνες.
Αντίστοιχη κίνηση είχε κάνει η Helikon πριν από λίγους μήνες και με τη Eurobank, φτάνοντας σταδιακά το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαια της τράπεζας στο 5,03%.
Επίσης, τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε ότι το επενδυτικό fund διαθέτει 15,034 εκατ. μετοχές της ΔΕΗ, που αντιπροσωπεύουν το 6,48% του μετοχικού κεφαλαίου.
Παράλληλα, διαθέτει το 5,2% της τράπεζας Πειραιώς και το 5,97% του Phoenix Mega Mezz.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.











